Mark Ravenhill

POOL (no water)

Radu Nica, Andu Dumitrescu, Vlaicu Golcea projektje
Fordította: Sényi Fanni

Online
RO
EN
16+
129'

Buzási András
Kali Andrea
Marosán Csaba
Ötvös Kinga
Varga Csilla

Radu Nica, Andu Dumitrescu, Vlaicu Golcea projektje
 
projektasszisztens
Kántor Melinda
A bemutató dátuma: 2020. június 10.

A POOL (no water) című online előadásra az eventim.ro oldalon lehet JEGYET vásárolni és szintén itt lehet megtekinteni az előadást. A jegyvásárlást követően az Eventim két e-mailt fog küldeni: az első e-mail tartalmazza a jegyet és a hozzáférési kódot, majd a bemutatót megelőzően a második e-mail pedig a linket, ahol a kód felhasználásával az előadás megtekinthető.


Sok év után végre újra együtt a régi csapat. A művészeti egyetemen elválaszthatatlanok voltak. Azóta ketten meghaltak, egyikük pedig berobbant a szakmába – munkáira a világ legnagyobb műkereskedői áhítoznak. Ő az, aki meghívja a csoport többi tagját (akiknek nem sikerült túllépni az improvizált kiállítások szintjét) a luxusvillájába. Azonban a rég várt találkozás estéjén a házigazdát szörnyű baleset éri. Pár hétig kómában ül a kórházban barátai körében, akik egy idő után roncsolódott testét kezdik el fotózni. A szenvedés megörökítése végre elhozhatja számukra a várva várt sikert. A “művészet tárgya” azonban magához tér és jogot formál az elkészült fotókra. A kudarc lehetősége újra felsejlik a sikertelen barátok előtt, ezért a bosszú tervét forralják.

A dráma a művészvilág cinikus szatírája, és annak (morális) középszerűségét állítja középpontba, ugyanakkor a mai társadalom tükörképe, ahol még a saját tested képe is alku tárgyát képezheti. Ravenhill a való világ túlszépítettségét és a magánélet megjátszottságát maró sortűz elé állítja, hiszen maga az emberi test is, ami az identitás alapköve, a piac törvényeinek alárendelt termékké vált.

A szerző engedélyét a Judy Daish Associates Ltd. (UK) és a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítette.

Az előadás támogatója: