online jegyek
január 29

Kurázsi mama és gyermekei

rendező

Armin Petras

2020. 01. 23


Tompa Gábor az Erdélyi Kortárs Magyar Kultúráért Díjban részesült


2020. 01. 22

European Freaks – Üzenjünk Brüsszelnek! – részvételi előadás Kolozsváron


2020. 01. 29

Felnőtteknek szóló ESziK vagy isszák?


ÁLDOTT KARÁCSONYT!


2019. 12. 19

Tompa Gábor II. Richárd rendezése a Pesti Színházban


2019. 12. 18

Az UTE állásfoglalása a magyarországi színházak körül kialakult helyzettel kapcsolatban

Az Európai Színházi Unió tagjai aggodalommal követik a magyarországi színházak körül kialakult helyzetet, a törvényhozás azon intézkedéseit, amelyek bármilyen fokon korlátozni próbálják a színházi intézmények és alkotók kifejezési szabadságát és növelni próbálják a politika befolyását, a színházi életre gyakorolt döntési jogát, és elítélnek minden olyan kísérletet, amely a színházak művészi szabadságát és önállóságát korlátozni próbálják. Meggyőződésünk, hogy a színház a teljes alkotói szabadság érvényesítésén keresztül szolgálja a nemzetek párbeszédét és nem tűr meg semmiféle politikai befolyást. Ugyanakkor az Unió elvárja tagszínházaitól, hogy határozottan fellépjenek a színházi intézmények fölött gyakorolt bárminemű politikai nyomás ellen, függetlenül attól, hogy melyik oldalról érkezik. Kifejezzük azon reményünket, hogy a magyarországi színházi helyzetet sikerül józan párbeszéd és felelős döntések útján rendezni, és a színház nem válik megosztó, hanem egyesítő tényezővé mind a magyarországi, mind az európai kultúrában.
 

Az Európai Színházi Unió tagjai


2019. 12. 11

Alice az ágyban a Kolozsvári Állami Magyar Színházban


2019. 12. 06

Az UTE Fest mérlege

Tizenkét nap, tizenhat társulat, összesen huszonhat előadás és tizenkilenc közönségtalálkozó alkotja a szombaton, november 30-án véget ért UTE Fest – az Európai Színházi Unió 18. Fesztiváljának mérlegét.
A Kolozsvári Állami Magyar Színház által megrendezett nemzetközi seregszemlén, november 19-30. között németországi, luxemburgi, csehországi, olaszországi, szerbiai, bulgáriai, magyarországi, görögországi, portugáliai, oroszországi, valamint romániai előadásokat láthatott a fesztiválközönség.


2019. 11. 28

Marcel Iureș és George Banu beszélgetése az UTE Festen


2019. 11. 25

Silviu Purcărete, Michal Dočekal és Tompa Gábor előadásai az UTE Festen

Vasárnap, november 24-én az ibseni világba kalauzolt Botond Nagy Nóra rendezése, majd ezt követően August Strindberg bűntudattól szétesett világát, a Mámort láthatta az UTE Fest közönsége a Luxemburgi Nemzeti Színház előadásában. A fesztivál további intenzív három nappal folytatódik: egy eltűnésre szánt falu, a bálna által elnyelt Jónás, egy örök és szívszorító szerelmi történet, csak néhány, a színpadon megmutatott témák közül.

2019. 11. 20

További változatos előadáskínálat az UTE Festen!


TOVÁBB
■ ■ ■