SEXODROM

A bukaresti Giuvlipen roma színház vendégjátéka, román nyelvű előadás angol felirattal
Az előadásra a belépés ingyenes

Nagyszínpad
EN
16+
1 h 10` szünet nélkül

szereposztás
Mihaela Drăgan, Antonella Lerca Duda, Nicoleta Ghiță, Zita Moldovan, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea ,

koncepció és rendezés
Bogdan Georgescu
 
díszlettervező
Irina Gâdiuţă
 
zene
Alex Bălă
 
koreográfia
Paula Dunker
 
szöveg
Mihaela Drăgan, Antonella Lerca Duda, Nicoleta Ghiță, Zita Moldovan, Bety Pisică, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea


Tekintsük a Sexodromot egy lázadásnak.

Beemelni a nyilvános térbe magántörténeteket és intim elbeszéléseket. Elmondani a saját történetünket fennhangon, amikor senki sem kíváncsi rá.

Gondoljuk el a Sexodromot úgy, mint egy politikai szerelmi vallomást.

Elmondani egymásnak, hogy az életünk és a szexualitásunk lehet egy kellemes, de főleg biztonságos utazás, függetlenül attól, hogy kik vagyunk, hány évesek, milyen neműek, milyen szexuális beállítottságúak vagyunk, és milyen társadalmi vagy szakmai környezethez kötődünk.

Nézzük a Sexodromot úgy, mint egy hatalmas leleplezésre szóló meghívást.

Miről is szólnak Romániában a #metoo történetek, amelyekről sosem hallani semmit, sohasem lehet olvasni róluk az interneten? Itt az ideje, hogy elmondjuk és felvállaljuk ezeket a történeteket, köntörfalazás nélkül.

 

Bogdan Georgescu rendező-dramaturggal együtt egy bátor és magával ragadó előadást gondoltunk ki, amelyben lebontjuk a színházban megszokott sémákat, és egy performatív diskurzus révén vizsgáljuk meg, hogyan befolyásolják magánéletünket a társadalmi-politikai struktúrák.

Amikor a világ egy olyan színpad, amelyen mindinkább a bizonytalanság és a félelem retorikája alakítja az életfelfogásunkat, a mi ellenajánlatunk ez: legyünk büszkék arra, hogy érzéki lények vagyunk, és hogy a queer közösséghez és a roma kisebbséghez tartozunk.