Jordan Tannahill

Concord Floral

Fordította: László Noémi

Stúdió
RO
EN
14+
1h szünet nélkül

Albert Eszter
Balon-Ruff Andor
Dimény Kristóf
Geréb Csenge Ráhel
Jenei Deborah
Kerekes Ákos
Nițu-Mányoki Dániel
Rázmán Orsolya
Rus Bernadette
Sárosi Áron
Szabó Márk
Szőllősi Eszter
Török Boglárka
Turós Ágnes

rendező
Sinkó Ferenc
 
díszlet- és jelmeztervező
Gábor Zsófia
 
dramaturg
Sipos Krisztina
 
zene és videó
Iszlai József
 
előadásvezető
Böjthe Pál
A bemutató dátuma: 2019. május 18.

Erős vizuális és hanghatások használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasoljuk!


                   

A Digital Natives (Digitális bennszülöttek) az Európai Színházi Unió (UTE) által több tagszínházat tömörítő nemzetközi színházi projekt, amelyben a különböző generációjú alkotók lehetőséget, teret és időt kapnak az egymás iránti őszinte, előítéletektől mentes kíváncsiság megélésére.

Ennek kapaszkodója Jordan Tannahill, fiatal kanadai drámaíró Concord Floral című drámája, melyet Kolozsváron, csak úgy, mint a többi négy európai városban, egy kizárólag digitális bennszülöttekből álló, válogatott diákcsapat ad elő. Mindannyian – alkotók, előadók és nézők – olyan színházi élmény részesei lehetünk, amelyben a generációk közti különbségek elmosódnak, közös dimenzióba kerül fiatal és felnőtt, szülő és gyermek. Az előadás olyan általános érvényű témákat boncolgat, mint a bűntudat, szexualitás, meggondolatlan gesztusaink visszavonhatatlan következményei, az elkerülhetetlen közösségi létben rejlő magány, s teszi mindezt ennek a különleges generációnak a szemszögéből.

Felnőttmentes előadás, felnőtt problémákról, kamaszokról kamaszokkal, nem csak kamaszoknak.


Műsorfüzet