Írta Biró Réka, Deák Katalin & a csapat

Homemade

a Szüleink-projekt előadása

Stúdió
RO
12+
2h 45' egy szünettel

Albert Csilla
Dimény Áron
Kali Andrea
Kántor Melinda
Marosán Csaba
Molnár Rudolf
Laczó Júlia
Kicsid Gizella
Szucher Ágnes
Balogh Dorottya / Jerovszky Tímea

rendező
Vargyas Márta
 
dramaturg
Biró Réka, Deák Katalin
 
a dramaturg munkatársa
Bogya Tímea Éva, György Emese, Sorbán Csenge, Szabó Hanga, Veres Kincső, színháztudomány szakos hallgatók
 
munkatárs
Deme Ilona (pszichológus, családterapeuta), Dávid-Kacsó Ágnes (pszichológus)
 
projektmenedzser
Balázs Nóra
 
korrepetitor
Mányoki-Kántor Bence
 
előadásvezető
Böjthe Pál
A bemutató dátuma: 2016. november 05.
Partnerünk: 


A projekt támogatói:  
  

A projekt egy kutatással egybekötött alkotói folyamat, amely a romániai családok jelenlegi helyzetéről indít párbeszédet úgy, hogy folyamatosan figyel az esemény résztvevőire.

Célkitűzéseink: kialakítani egy olyan, több tudományterületről érkező kutatói csapatot, amelynek tagjait személyesen is érdekli a téma; olyan szakértőket bevonni, akik hatékonyan tudják kezelni a saját csapatukat; olyan rendezőt, színészt és dramaturgot bevonni, akik a kutatás során összegyűjtött anyagot és annak főbb kérdésfelvetéseit egy színházi előadás számára alkalmas alapanyaggá tudják összegyúrni.

2016 márciusában több mint 70 mélyinterjút készítettünk Erdélyben élő 12 és 19 év közti fiatalokkal, illetve felnőttekkel a szülő–gyermek kapcsolatról. Az interjúvezetőket pszichológusokkal, szociológusokkal, szociális munkásokkal és pedagógusokkal közösen dolgoztuk ki.  A próbafolyamat júniusban kezdődött, melyet egy Urbán András által vezetett workshop egészített ki augusztusban. A rendhagyó alkotói folyamatban a csapat tagjai különböző feladatköröket próbálhatnak ki: mindannyian írunk, játszunk, ötletelünk, gondolkozunk és kérdezünk.

Célunk, hogy megismerjük a családokon belül felmerülő viszonyokat, majd hogy erről kortárs művészi eszközökkel beszélni tudjunk. Bízunk benne, hogy ez az esemény segíteni fogja a közösségünket abban, hogy észrevegyük a szülők és a gyermekek problémáit; illetve hogy a megoldási lehetőségeinken is közösen gondolkodjunk.

Műsorfüzet