Eleana Georgouli

Algoritmus. Szürrealista bolyongások az emlékezetben

Észak-Görögország Nemzeti Színháza (Szaloniki, Görögország)

Stúdió
HU
RO
EN
13+
1h 20' szünet nélkül

Szereposztás:
Eleana Georgouli, Alexandra Kazazou

Igaz történetek és a képzelet összjátéka valósul meg az emberi emlékezet anatómiáját taglaló, aprólékosan kidolgozott előadás során. Alexandra Kazazout és Eleana Georgoulit (A. és E.) láthatjuk a színpadon a Christos Laskaris és Vasilis Chatzopoulos által a Karol Jarek készítette világítás segítségével megidézett meghökkentő világban, amelyet a legendás Giannis Aggelakas eredeti zenéje fest alá.
Egy gyengéd, mégis humoros zenés történet az emlékezetről és a felejtésről – a 20. században a nyugati világot megrázó nagy történelmi átalakulások előterében kommunikáló „közlekedőedényekről”.
A. és E. saját és mások történeteit vetítik rá egy rögtönzött emlékezet-labirintusra. A két nő költői epizódok láncolatát felhasználva meséli el és idézi fel a balkáni háborút, partizán nagyanyáikat és múltbéli, bizarr erotikus élményeiket, egy olyan „emlékkoktélt” létrehozva, amely túlmutat a volt Jugoszlávián és eljut egészen Libanonig, miközben egy kórházi szoba buszmegállóvá változik a kubai Trinidadban.
Az emlékek közti kiszámíthatatlan kalandozás során kibontakozik egy képzeletbeli múlt, illetve jövő is, amelyben bármi megtörténhet.

 

Alexandra Kazazou és Eleana Georgouli


Eredeti szöveg: Eleana Georgouli
Koncepció & rendező: Alexandra Kazazou, Eleana Georgouli
Zenéjét szerezte és előadja: Giannis Aggelakas
Díszlet: Christos Laskaris, Vasilis Chatzopoulos
Jelmezek: Eliza Moschopoulou
Színpadi mozgás: Alexandra Kazazou
Fényterv: Karol Jarek
Zeneprogramozás és -kivitelezés: Dimitris Salepakis
Hangmérnök és producer: Vlastur
Gordonka: Nikos Veliotis
Rendezőasszisztens: Spyros Detsikas
Produkciós koordinátor: Eva Koumandraki