STEREO AKT - Zimmertheater Tübingen

European Freaks - Üzenjünk Brüsszelnek!


Stúdió
1h 35' szünet nélkül

Borsos Luca
Göndör László
Julia Jakubowska
Vass Imre

grafikus-animátor
Ásmány Zoltán
 
zene, hang design
Bartha Márk
 
díszlettervező
Stephan Potengowski
 
jelmez
Raissa Kankelfitz
 
fény, technikai vezető
Jankó Mátyás
 
produkciós asszisztens
Sophie Eckhardt, Ilja Mirsky, Tési Dóra
 
dramaturg
Thury Gábor
 
producer
Mayer Dániel
 
rendező
Boross Martin
A bemutató dátuma: 2019. március 14., Löwen Mozi, Tübingen, Németország, 2019. november 26., Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest

Ha egy történész a jövőből a 2010-es évek krízishangulata alapján próbálná megítélni, hogy milyen állapotban van az EU, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek. Tényleg kiüresedett maszlag az Európa-brand, vagy csak hullámvölgybe került az európai életérzés? Mi történt az európai ideával?
A STEREO AKT Eurohumanoid robotjai az EU 2.0 létrehozásán fáradoznak. Helyi polgárok részvételével egy fókuszcsoportos kutatásba fognak, hogy megértsék, mik az átlagos európai ember vágyai, rémálmai és bűnei.
Megfigyeléseik által talán mi is megérthetjük, hogy mi a teendő az EU-val: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újraélesztés a következő lépés?
Az élőben komponált akusztikus és vizuális világ, valamint az állandóan változó összetételű fókuszcsoport által minden este új, friss, élő esemény születik, ahol a közönség sem pusztán megfigyelője, hanem aktív alakítója ennek a nem hétköznapi kutatásnak.

A Zimmertheater Tübingennel közösen, eredetileg Németországban létrehozott, civil lakosok közreműködésével megvalósuló részvételi színházi előadás magyar nyelvű fesztivál különkiadása a Bánkitó Fesztiválon debütált, a hivatalos, színházi premierre a Trafó Kortárs Művészetek Házában kerül sor 2019. november 26-án.

 

Támogatók: Allianz Kulturstiftung; Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst Baden-Württemberg; Institut für Theatrale Zukunftsforschung - Zimmertheater Tübingen; Nemzeti Kulturális Alap
Produkciós partnerek: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Zimmertheater Tübingen