The End

Babilonia Színház, Olaszország

Stúdió

Szereplők: VALERIA RAIMONDI, ENRICO CASTELLANI, LUCA SCOTTON
Írta és rendezte: VALERIA RAIMONDI és ENRICO CASTELLANI
Díszlet: BABILONIA TEATRI | GIANNI VOLPE
Fény- és hangtechnika: BABILONIA TEATRI | LUCA SCOTTON
Jelmeztervező: BABILONIA TEATRI | FRANCA PICCOLI
Produkciós vezető: ALICE CASTELLANI
Köszönet: CHIARA BERSANI, FABIO CHERSTICH, ANNA COPPOLA, ANNA ESTHDAL, MARIA TERESA GUZZO, ADRIANO MAINOLFI, ELEONORA MASSA, LUCIA PALOZZI, ALESSIO PIAZZA, GIUSEPPE SANGIORGI
A Babilonia Teatri, CRT Centro di Ricerca per il Teatro és az Operaestate Festival Veneto e Santarcangelo 40 előadása aViva Opera Circus támogatásával


A bemutató dátuma: 2014. november 28.

A The End – mindenekelőtt a haláltól és az élettől való félelmünket jelenti. Azt, hogy mennyire nehezen tudjuk elfogadni és élvezni úgy az életet, mint a halált.
A The End egy tökéletes elmerülés a halált körülvevő hallgatásban, cenzúrában és szorongásban. A halál manapság nem létezik. Nagyon nehéz beszélni róla.
Senki nem foglalkozik vele. Senki sem ejt szót róla. Az önkielégítés mellett ez az utolsó tabunk.
A halál el van rejtve, szőnyeg alá van seperve. Úgy tekintünk rá, mint valamire, ami nem az életünk része.
A katolikus vallás sok mindenért felelős, de a legelterjedtebb minták, életstílusok szintén azt hirdetik, hogy a témáról való közbeszéd kerülendő. Amikor arra kényszerülünk, hogy szembenézzünk a halállal, a félelem hirtelen és elsöprő erővel tör a felszínre. Az illem vagy a bölcsesség már nem elég ahhoz, hogy szembeszálljunk vele. Tudjuk, hogy az élet körforgás, hogy a szüleink megöregszenek, hogy léteznek betegségek – ám mindez nem elegendő. A vallás vigasztaló álláspontja vagy az általa adott válaszok sem elegendőek. A halál nem változik: egy sötét kísértet, akitől borzalmasan félünk. Tragikusan. Komikusan.