David Costé - Maëlle Faucheur

Fabulous


Stúdió

Naomi Canard
David Costé
Maëlle Faucheur  

rendező
Maëlle Faucheur
 
díszlettervező
Aurélie Lemaignen
 
fények
Charlotte Gaudelus
 
videó
Lucie Laurent - Pierre Delacolonge
 
maszkok
Claire Chandelier
 
ügyviteli tanácsadó
Claire Guièze, Le Petit Bureau

A bemutató dátuma: 2011. november 11.
Időtartam: 1 óra 30 perc
A Le Dahu Társulat előadása a párizsi Jeunes Talents Díj, Párizs, Saint-Ouen & Vincennes és Mains d’Œuvres városok, valamint az Ephéméride Theatre-La Fabrique, L’Enfumeraie Theatre és a TSA-Párizs segítségével.

A történet egy tévéműsor ideje alatt kezdődik: Michael Forester híres olimpiai atlétát felkérik, hogy népszerűsítse a saját életéről szóló, Különleges vagyok (I am Fabulous) című dokumentumfilmet. A képek világában a meghívottak képmásai megsokszorozódnak, lehetetlenné téve, hogy különbséget tegyünk valóság és fikció között. Az események körforgásában a példakép és egyéniség kérdései keringenek: kik vagyunk, kik lehetünk, kik szeretnénk lenni? Három szereplő írja a mindennapi emberek sorsát, néha átlagos, néha különleges ötletekkel, megoldásokkal, energiával.
A Le Dahu Társulat előadásai a különböző művészi eszközök: fotó, video, hang, tánc, szöveg keveredéséből születnek, céljuk a jelenkori kérdések megvitatása. Művészi laboratóriumukban azt kutatják, hogyan működnek a társadalmi sztereotípiák, személyiségek, vélemények, hitek. Végül pedig felteszik a kérdést: mit tudunk és mit szeretnénk megváltoztatni?