Az illuzionisták

A CNDB kortárs tánc vendégelőadása

Stúdió


A bemutató dátuma: 2011. június 02.

[...] Dan Mădălinabűvészmutatványát” a valószínűségnek a gyanújától is minél távolabb kell tartani, ugyanis a közönségnek egy egészen sajátos tapasztalati lehetőséget kínál fel, amelyben teljesen el lehet merülni: pontosabban se többet, se kevesebbet nem ajánl, mint azt, hogy akusztikai, zenei, vizuális, valóságos esztétikai, szóbeli illetve halványan szemantikus ritmusokhoz és intenzitásokhoz kapcsolódik. És mindezeket együtt nyújtja, egy fenséges (és hihetetlenül törékeny) kompozícióban, ahol a vizuális és az akusztikus nem egyszerre, hanem összekeveredve jelentkezik, és amely négy ritmus (négy táncosnő) egybeeséséből alakul ki, ahol minden ritmus bizonyos típusú mozgás-/szín-/hang-/ének-/mondatfoszlányokból és, esetleg, állapot- vagy érzelemtöredékekből stb. születik meg.” Gheorghe Adriana, Cotidianul

A nagysikerű, hollandiai Springdance Dialogue után Dan Mădălinát a Tanzquartier Wien-en tapsolhattuk meg a „Dedublarea” (Kettéválás) című darabért, amelyet egy „ALLREADY” című nemzetközi előadássorozat nyitányaként mutattak be. Később Bozic Andrea (Hollandia) és Pinchbeck Michael (Nagy Britannia) mellett őt választották ki annak a koreográfiának a megalkotására, amelynek bemutatója múlt év áprilisában volt a híres hollandiai Springdance fesztivál keretében.

Dan Mădălina a bukaresti „Floria Capsali” Koreográfia Líceum után elvégezte a Bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetem koreográfia szakát. 1998 és 2003 között tagja a konstancai “Oleg Danovski” tánctársulatnak. 2008-ban részt vesz a bécsi “DanceWeb Scholarship” kortárs tánc ösztöndíjprogramjában. Az alábbi koreográfusokkal dolgozott együtt: Manolescu Cosmin, Ştefănescu Vava, Căciuleanu Gigi, Anghel Sergiu, Pirici Alexandra, Naugle Lisa, Bastin Christine, Wiss Pierr és Guizerix Jean. Az idők során az alábbi koreográfusok és professzorok műhelyein vesz részt: Sonderkamp Martin, Snelling Lin, Harwood Andrew, Race Lisa, Hennessy Keith, Grodowitz Judith, Farr Libby, Olme Rasmus, Bieringa Olive, Murobushi Ko, Enrique Paolo, Bettencourt Margarida, Simi Laura, Foa Damiano, Uchizona Donna, Bastin Christine, Wolf Ivan, Biterli Milli, Tompkins Mark, Naugle Lisa, Fieroiu Florin, Noja Simona, Turros Judith, Meja Daniel, Kecsek Erwin és Piollet Wilfride. Saját munkái: „Just like a woman” (Akárcsak egy nő), „Need for speed” (Sebességhiány), „Dedublarea” (Kettéválás), „Iluzionistele” (A bűvészmutatványosnők),  “Beginning, Middle, End” (Eleje, közepe, vége), Bozic Andreaval (Horvátország/Hollandia) és Pinchbeck Michael-lel (Nagy Britannia).