A viszontlátásra

A CNDB kortárs tánc előadása

Stúdió


A bemutató dátuma: 2011. május 25.

Fekete mágia egy kis mályvaszínnel
Búcsú! (avagy a limbikus rendszer* diszkrét kijáratai)
– érzékfölötti révületes tündérjáték –

Miután egy fiktív életrajzból ihletődött projekttel zavarba ejtette a hazai kulturális közeget, a koreográfus Mihai Mihalcea egész művészi örökségét egy furcsa alakra hagyta, és eltűnt. Az új identitása, akinek nevével ettől kezdve művészi projektjeit jegyzi, egy véleményeket megosztó libanoni koreográfus, aki az érzékfölöttire való érzékenységének határán foglalkozik koreográfiával, mágiával és jövőlátással. Farid Fairuz, vagyis a koreográfus Mihai Mihalcea új színpadi neve, fenntartás nélkül elegyít fogalmakat, ideológiákat, vallásokat, és így egy különös előadást hív létre, melyet az a fajta révület ihlet, amivel egyes megtévedt alakok gyakran ellátják a román közszférát. Az előadás, melyet találóan neveztek érzékek fölötti révületes tündérjátéknak és a román kultúra ráolvasásának, úgy tér vissza a Bukaresti Nemzetközi Táncközpont színpadára, hogy igazi révületes-varázslatos látványosságot ígér, politikai konnotációkkal.

Szerepet kapott az előadásban néhány olyan női előadó, akik a jelenkori román táncművészet legismertebbjei közé tartoznak: Mădălina Dan, Maria Baroncea, Alexandra Pirici, Carmen Coţofană és Iuliana Stoianescu.

Farid Fairuz megbízatást nyer az Arany Hajnal Hermetikus Rendje által, hogy újítsa fel a Nagy Érzékfeletti Művet – a „Búcsú! (avagy a limbikus rendszer diszkrét kijáratai)”-t – és ezáltal a román társadalom alapeszméinek emancipálása felett őrködik, és az emberi öntudat fejlődésének egy újabb nagyságrendi ugrását készíti elő, a részvénytársaságok, akadémiai és vallásos intézmények szellemi áramlatai ellenében. Azáltal hogy a szimultán öntudat egységébe vonja össze a két agyféltekét, Fairuz meghívja a nézőket: éljék át teljes lényükkel, hogy térben és időben összekapcsolódnak a többi élőlénnyel.
Agykontroll, alfa szint: Farid Fairuz
Szinergetikus tanácsadók és jósok: Maria Baroncea, Alexandra Pirici, Carmen Coţofană, Mădălina Dan, Iuliana Stoianescu
Álruhás gyógyítási módszerek és manipulációs technikák: Andrei Dinu
Dallamterápia: Miles Davis
Fényterápia: Cătălin Nicolescu
Szubtilis energiák: Nemzeti Táncközpont és Solitude Project
Írott és audiovizuális kiegészítő információk:
video szemelvény
http://www.youtube.com/watch?v=MfEcNii9d8s
http://faridfairuz.tumblr.com