Mothers


Bánffy-palota

Szereplők:
Marianne Greweldinger, Miquê Hamden, Dennis Mendez Contreras, Eline Mohunlol-Jaharia, Mahnaz Morrowatian, Nicky Odumegwu, Nabila Raja, Katherine Razawi Khorasani, Nastaran Razawi Khorasani, Ana Sanchez, Clara Sies- Frank, Rose Marie Trumpet

dramaturg
Liet Lenshoek
 
díszlettervező
Lidwien van Kempen, John Thijssen
 
világítás
Lidwien van Kempen, John Thijssen
 
rendező
Alize Zandwijk

A bemutató dátuma: 2010. december 12.
Az előadás a lengyelországi Kontakt Fesztiválon elnyerte a fesztivál legjobb díszlettervezőjének járó díjat, illetve a „napjainkban végbemenő változásokat legjobban tükröző előadás” díját.

A Mothers-ben 15 különböző etnikai háttérrel rendelkező rotterdami anya szerepel. A díszlet egy nagy konyha. Alize Zandwijk rendező irányításával a helyszínen, a nők intim monológokat adnak elő a személyes (de egyetemes) anyaságukról, miközben a közönségnek főznek. Az előadás végén tálalják a vacsorát.
A nők ereje egymás közt egy olyan dolog, amit alig ismerünk fel. Amit meg akarok mutatni az a vidámság, energia, intimitás és humor, amelyet a különböző kultúrákból származó nők megoszthatnak egymással. A színház valójában nem más, mint egy találkozás. Egy közösség van a színpadon, de ugyanúgy a nézőtéren is.

(Alize Zandwijk)

A nők kétségtelenül tiszták, intelligensek, tehetségesek, szellemesek, ékesszólók és őszinték. Idegenként kezdtek dolgozni, de már az első próbákon megszületett köztük egyfajta erős intimitás. A Mothers egy spontánul létrejött előadás. A teljes szöveg a nők saját elbeszélt és leírt történetein alapszik.
(AD / Rotterdams Dagblad)