Endurance


Stúdió


A bemutató dátuma: 2010. október 20.

A veszteség feltárását követve, ismételten, az esés és a megteendő út fogalma tárulkozik elénk, egy bizonytalan övezetben. Az előadásban két szereplő szembesül az ürességben egymás technikájával és szándékaival. A testek irányokból és övezetekből álló tereprajzot formálnak. A képet és a szöveget két vetítési felület, háttér és előtér, támasztja alá . Egy előadás, mely harc és játék között ingadozik, az összeomlás előtt.
Valaki, aki már nem tud emlékezni arra, hogy mit gondolt. Gondolatainak eredete számára idegen valósággá alakult. Szöveg, mely arról tájékoztat, hogy a veszteség, alakítható módon, a vetítővásznon gördül végig. Egy hang hallható. Megpróbál újrafogalmazni egy kínduló pontot, egy eredetet, magából a személyből merítve. Ahonnan való.

Az A.lter S.essio részleg, melyet az 1998 óta művészi igazgató Fabrice Planquette vezet. Minden projekt sajátos, a csapaton belül interdiszciplináris és interaktív kutatás eredménye. Fabrice Planquette főként hang designerként és zeneszerzőként dolgozott a kísérleti zene, hang poézis, installáció és performansz széles területén. 2006-ban, Kyotoban, Villa Kujoyama ösztöndíjban részesült.