I Solo Ment


Stúdió


A bemutató dátuma: 2010. október 16.

A Férfi: eltökélt, értelmes és határozott. Hűen magához, gondolataiban merül el. Önként vállalt egyedülléte magánnyá változik.
A Nő: az ellenpontja. Figyelmes, elemző és elmélkedő. Egyrészt megértés és a férfi világának csodálata, másrészt értetetlenség és a kapcsolódás vágya. Érintkezés nélküli testek. Kétségbeesett testek. Az I SOLO MENT egymásba fonódó kettős szóló. Távoli, mégis szeretetteljes vázlat.

Az I SOLO MENT-t, 'a 2008/2009-es évad egyik legmélyebb hatást keltő táncprodukciója' indoklással Zwaan (Swan) díjra jelölte a VSCD (Holland Színhaz- és Koncertterem Igazgatók Szövetsége), és az egyik legfontosabb előadásként válogatták be a Nederlandse Dansdagen (Holland Tánc Napok) programjába.
Miután 1991-ben elvégezte táncképzését a Rotterdamse Dansacademie-n (Rotterdámi Táncakadémia), Ann Van den Broek az Elisa Monte Company-val (New York, 1990), a Dansgroep Krisztina de Chatel-lel (Amsterdam, 1991-1998), a Galili Dance-el (Groningen, 1998) és a Charleroi/Danses-el (Charleroi, 1998-2000) táncolt együtt.
2000 óta a vzw WArd/waRD (Antwerpen), a Korzo Producties (Hága) és a Danswerkplaats számára dolgozik. Számos koreográfia szerzője, mint pl.: Quartet with One and FF+Rew.