Molnár Ferenc

Játék a kastélyban

A budapesti Vígszínház produkciója

Nagyszínpad

Turai
Benedek Miklós
 
Gál
Fesztbaum Béla
 
Ádám
Molnár Áron
 
Annie
Tornyi Ildikó
 
Almády
Lukács Sándor
 
Titkár
Csőre Gábor
 
Dvornicsek
Tahi Tóth László

díszlettervező
Khell Csörsz
 
jelmeztervező
Jánoskúti Márta
 
dramaturg
Radnóti Zsuzsa
 
a rendező munkatársa
Várnai Ildikó
 
rendező
Marton László

A bemutató dátuma: 2010. május 15.

Anekdota két részben
Az elmúlt évtizedek legendás vígszínházi sikerei közül sokan hiányolták Molnár Ferenc nevét. S most végre, újra itt van egyik legbravúrosabb remeke, a Játék a kastélyban.
Az 1926-ban született, világsikerű darab a szó szoros értelmében is játék, az egyik legszellemesebb színpadi játék, amit valaha kitaláltak. Nem lehet tudni, mikor valóság és mikor játék amit a színpadon látunk, mikor tettetnek a szereplők és mikor őszinték.
Mint minden nagyszerű ötlet, ez is roppant egyszerű. Az elegáns, olasz, tengerparti kastélyban kínos esemény történik: az itt vendégeskedő, tehetséges és nem mellékesen fülig szerelmes zeneszerző véletlenül kihallgatja amint imádott szerelme, a primadonna forrón enyeleg egy  idősödő, híres hősszerelmessel a szomszéd szobában. Az összeomlott fiatalembert és nem mellékesen az egész tervezett operett produkciót barátja, a szövegíró zseniális ötlettel próbálja megmenteni, s erről a nagyszabású, rafinált és mulatságos haditettről szól a játék.
A remek komédia hosszú és sikeres világkörüli és vígszínházi pályafutása során már minden létező dicséretet begyűjtött és most sem kétséges, hogy a ragyogóan szellemes dialógusok, a briliáns szerepek pazar mulatságot nyújtanak majd a nézőknek.