William Shakespeare

Romeo & Julia

A sepsiszentgyörgyi M STUDIO vendégjátéka

Stúdió

Capulet
Fehérvári Péter
 
Lady Capulet
Nagy Eszter
 
Montague
Bajkó László
 
Párisz
Györgyjakab András
 
Rómeó
Nagy Attila
 
Mercutio
Dávid Attila Péter
 
Júlia
Magyarosi Imola
 
Tybalt
Szekrényes László
 
Dajka
Polgár Emília
 
Lőrinc barát
Bajkó László

díszlet- és jelmeztervező
Carmencita Brojboiu
 
rendező
Uray Péter

A bemutató dátuma: 2009. június 23.

Mozgásszínházi előadás egy részben, fizikai-színházi képekben elbeszélve. Shakespeare halhatatlan alkotásának megfogalmazása táncban, gesztusban és színészetben.
Hogyan uralkodik el az emberben az indulat? A dühvé, gyűlöletté erősödő félelem mitől nem tud elcsöndesedni? Miért nem veszi észre az ember, micsoda pusztítást végez a gyűlölet abban is akiben gerjed, s abban is aki elszenvedi? Miért hisszük, hogy jogunk van a gyűlölethez, s hogy jogos és magától értetődő a bosszú a másik felett?
A világ, amelyben a „mi szerelmeseink" találkoznak, az önérvényesítő Európa talán bármely pontja lehet. Ki mit félt, ki mihez ragaszkodik körömszakadtáig, s kit milyen titkában szembesít s ingerel két fiatal elementáris odaadása egymás iránt. Ha nem is cserélődnek a szerepek, mégsem vonhatja ki magát senki az alól, hogy felelőssége, rajongása, indulata van azokkal szemben, akiket elutasít, hogy őbenne ugyanúgy megtalálható mindaz, ami most elfogadhatatlan a számára. Itt nincs helye a szerelemnek, csak a birtoklásnak, a megbékélés helyett bosszú, a csönd helyett az üvöltés várható; a kérdés nélkül való szerelmet maga alá gyűri a tobzódó okoskodás.