You should know that he drank like an old whale

A Bukaresti Nemzeti Táncközpont kortárs tánc évada a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Stúdió
40 perc


A bemutató dátuma: 2009. május 27.

Rendezte és előadja: Alexandra Pirici
Jelmez: Andrei Dinu
Az előadás időtartama: 40 perc
Producer: Artlink - www.artlink.org.ro
Az Európai Unió által támogatott “Jardin d’Europe” – európai program 2008-ra kiírt művészeti pályázatok keretén belül.
Koproducer: A Bukaresti Nemzeti Táncközpont
Történetek általában nem csupán színpad számára születnek. Szinte állandóan történeteket írunk, már-már megszokásból. Történeteket találunk ki magunkról, és önmagunkat főhősként kezeljük. Megpróbálunk értelmet adni cselekedeteinknek, próbáljuk megtalálni azokat az okokat, amelyek viselkedésünket meghatározzák. Ezeket a történeteket saját létezésünkről „írjuk", abbéli igyekezetünkben, hogy próbáljuk megérteni önmagunkat, és azt hogy, miért (vagy éppen miért nem) tesszük azt, amit akarunk.
Az a benyomásunk, hogy amikor megszületik egy „szereplő”, saját lehetőségeivel illetve lehetetlenségeivel, életünk és szerepünk ebben a szereplőben találja meg értelmét. Ennek a szereplőnek a kibontakozásával mi magunk is magyarázatot kapunk döntéseinkre, illetve azokra a nehézségekre amelyekkel döntéshozatal közben szembesültünk. És kezdjük megérteni, hogy azok az eseménysorok, amelyek életünket alkotják, elkerülhetetlenek. A történet elképzelhető, ha hiszünk szereplőnk folytonosságában és életútjában. Kezdünk hinni abban, hogy az élet elveszíti „kiszámíthatatlanságát”, és elkezdi követni kitalált történetünk menetét.” United Sorry (Frans Poelstra & Robert Steijn).
Alexandra Pirici 1982-ben született. A  „Floria Capsali” Koreografiai Líceum végzettje, majd az UNATC koreográfia szakán tanul. 1997 és 2000 között a Bécsi Operaház Balettiskolájának ösztöndíjasa.  2005 óta szerepel saját alkotásaival.: „In Bloom”, „Sprint”, „Not a life saving device” (a bécsi Tanzquartier keretén belül) „Show”. Alkotásai a következő rendezvények keretén belül kerültek bemutatásra: Balkan Dance Platform, Bucharest Biennale, Kanuti Gilde Saal –Talinn, National Museum of Art – Bucharest, etc.
Együtt dolgozott Eduard Gabia, Florin Fieroiu, Ioana Macarie, Joe Alegado koreográfusokkal. Részt vesz a Joe Alegado, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Inge Kaindlsdorfer, Martin Sonderkamp, John Jasperse, Leah Stein, Brynjar Bandlien, Kombina Dance Company workshopjain.