A megkettőződés


Stúdió


A bemutató dátuma: 2009. április 30.

Koncepció: Mădălina Dan
Előadja: Carmen Coţofană, Paul Dunca, Florin Flueraş, Mădălina Dan
Zenei kollázs: Puccini, Arvo Pärt,
Jelmez: Andrada Chiriac, Mara Grigoriu
Időtartam: 60 perc
Bemutató: 2007, június – BNTK
Miután 2008. áprilisában sikerrel vett részt a hollandiai Springdance Dialogue-on, Mădălina Dant tavaly decemberben a bécsi Tanzquartier közönsége üdvözölhette, a Megkettőződés című produkciójában, amelyet az ALLREADY c. nemzetközi program nyitányaként mutatott be (2008. december 16-19. között).
Emellett, a tavalyi év végén Mădălina Dant választották ki – Andrea Bozic (Hollandia) és Michael Pinchbeck (Nagy-Britannia) mellett – arra, hogy az idén áprilisban megrendezendő, híres Springdance fesztiválra (Hollandiában) egy új koreográfia bemutatóját készítse elő. A Bukaresti Nemzeti Táncközpont felkérésére Mădălina Dan egy új produkciót állított színpadra – Iluzionistele címmel – amelynek bemutatója idén februárban volt.

A megkettőződés – egyetemi diplomamunkám – önreflexió, melynek témája a tánc, annak megértési, megközelítési és előadási módjai. Vettem magamnak a bátorságot, hogy távolságtartóan és iróniával közelítsek a kortárs tánc néhány tabutémájához, megpróbáltam ezekről a koreográfiai nyelvezet keretében beszélni, egyértelműen az idézet, a közhelyek és konvenciók középpontjába helyezve magam, munkaeszközzé és ihletforrásá alakítva az ellenpéldát. Egyszóval: hogy „megkérdőjelezzek”, hogy szentségtelenítsek. Az eredmény: az elleplezés, és egy új identitás megteremtése.”
Mădălina Dan

Mădălina Dan a bukaresti Floria Capsali Koreográfiai Líceum és a Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem koreográfia szakán szerzett diplomát.
1998-tól 2003-ig a konstancai Oleg Danovski Társulat tagja volt.
2008-tól kezdődően részt vesz a bécsi DanceWeb Scholarship kortárs tánc-ösztöndíjprogramban.
Cosmin Manolescu, Vava Ştefănescu, Gigi Căciuleanu, Sergiu Anghel, Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss, Jean Guizerix koreográfusokkal dolgozott együtt.
A következő koreográfusok és tánctanárok műhelyein vett részt: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek, Wilfride Piollet.