Jordan Tannahill

Concord Floral

Traducere în limba maghiară: Noémi László

Sala Studio
RO
EN
14+
1h fără pauză

Eszter Albert
Andor Balon-Ruff
Kristóf Dimény
Csenge Ráhel Geréb
Deborah Jenei
Ákos Kerekes
Dániel Nițu-Mányoki
Orsolya Rázmán
Bernadette Rus
Áron Sárosi
Márk Szabó
Eszter Szőllősi
Boglárka Török
Ágnes Turós

regia
Ferenc Sinkó
 
scenografia
Zsófia Gábor
 
dramaturgia
Krisztina Sipos
 
muzica și video
József Iszlai
 
regia tehnică
Pál Böjthe
Data premierei: 18 mai 2019

Datorită efectelor vizuale și sonore puternice vizionarea spectacolului nu este recomandată femeilor gravide, bolnavilor de epilepsie și spectatorilor cu stimulatoare cardiace!


                     

 

Digital Natives (Băştinaşi digitali) este un proiect teatral internaţional al Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) care reuneşte mai multe teatre membre şi oferă creatorilor din diferite generaţii posibilitatea, spaţiul şi timpul necesar unor explorări reciproce, sincere, fără idei preconcepute.

Un punct de reper al proiectului este drama Concord Floral, scris de tânărul autor canadian Jordan Tannahill, care va fi prezentată, atât la Cluj, cât şi în alte patru oraşe europene, de către trupele selecţionate și formate exclusiv din studenţi băştinaşi digitali. Putem fi astfel cu toţii – creatori, actori şi spectatori – părtaşi ai unei experienţe teatrale în care diferenţele dintre generaţii sunt estompate, tinerii şi adulţii, părinţii şi copiii se regăsesc cu toţii în aceeaşi dimensiune. Spectacolul abordează teme generale precum remuşcarea, sexualitatea, consecinţele irevocabile ale gesturilor noastre necumpătate, singurătatea ascunsă în spatele conviețuirii în colectivitate, și care nu poate fi evitată – o abordare din perspectiva acestei generaţii speciale.

Un spectacol fără adulţi, despre problemele adulţilor, despre adolescenţi şi cu adolescenţi, dar adresat nu doar acestora.

 


Caiet de sală