Eszter Albert
Andor Balon-Ruff
Kristóf Dimény
Csenge Ráhel Geréb
Deborah Jenei
Ákos Kerekes
Dániel Nițu-Mányoki
Orsolya Rázmán
Bernadette Rus
Áron Sárosi
Márk Szabó
Eszter Szőllősi
Boglárka Török
Ágnes Turós
regia
Ferenc Sinkó
scenografia
Zsófia Gábor
dramaturgia
Krisztina Sipos
muzica și video
József Iszlai
regia tehnică
Pál Böjthe
Concord Floral este un spectacol care nu vrea să arate totul pe scenă, el ne lasă să punem la contribuţie imaginaţia proprie. Ne putem face o impresie despre ceea ce este Concord Floral, dacă facem un montaj din textul lejer, scris în limbaj comun, din muzica modernă, eterică, ameninţătoare, compusă de József Iszlai, precum şi din clipurile proiectate în fundal, ca nişte glitch-uri, care ne amintesc de jocurile video ale anilor nouăzeci.
Concord Floral durează doar o oră şi, totuşi, este atât de bogat şi de concentrat, încât reuşeşte să-l încarce pe spectator, în pofida unui stil aparent lejer – dar înainte de a face asta, ne obligă amabil să ne descotorosim de ideile preconcepute.
Bea Kovács:
Felnövés, előrehozott változat. Színház kamaszokkal, kamaszokról, kamaszokért a KÁMSZ-ban
[Cum devii adult – versiune preliminară. Teatru cu, despre şi pentru adolescenţi, la TMS din Cluj],
Transindex, 21 mai 2019
Inedita producție creată de Ferenc Sinkó este importantă, deoarece tema sa centrală, fenomenul bullying, este un subiect tabu în România. Mai exact, este un subiect dificil de abordat, și nici pedagogii, nici părinții nu au mijloacele necesare pentru de a-i face pe copii să înțeleagă de ce efectele sale pot fi dăunătoare și de lungă durată – atât pentru victime, cât și pentru martorii unor astfel de scene.
Réka Hegyi: Oidipusztól az ökoapokalipszisig, Játéktér, 6 ianuarie 2020
- Festivalul de Arte Contemporane „PulzArt", Sfântu Gheorghe, 2019
- XIII. Colocviul Teatrelor Minorităţilor Naţionale, Gheorgheni, 2019.
Data premierei: 18 mai 2019
Datorită efectelor vizuale și sonore puternice vizionarea spectacolului nu este recomandată femeilor gravide, bolnavilor de epilepsie și spectatorilor cu stimulatoare cardiace!
Digital Natives (Băştinaşi digitali) este un proiect teatral internaţional al Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) care reuneşte mai multe teatre membre şi oferă creatorilor din diferite generaţii posibilitatea, spaţiul şi timpul necesar unor explorări reciproce, sincere, fără idei preconcepute.
Un punct de reper al proiectului este drama Concord Floral, scris de tânărul autor canadian Jordan Tannahill, care va fi prezentată, atât la Cluj, cât şi în alte patru oraşe europene, de către trupele selecţionate și formate exclusiv din studenţi băştinaşi digitali. Putem fi astfel cu toţii – creatori, actori şi spectatori – părtaşi ai unei experienţe teatrale în care diferenţele dintre generaţii sunt estompate, tinerii şi adulţii, părinţii şi copiii se regăsesc cu toţii în aceeaşi dimensiune. Spectacolul abordează teme generale precum remuşcarea, sexualitatea, consecinţele irevocabile ale gesturilor noastre necumpătate, singurătatea ascunsă în spatele conviețuirii în colectivitate, și care nu poate fi evitată – o abordare din perspectiva acestei generaţii speciale.
Un spectacol fără adulţi, despre problemele adulţilor, despre adolescenţi şi cu adolescenţi, dar adresat nu doar acestora.
Caiet de sală