Mark Ravenhill

POOL (NO WATER)

Un proiect de Radu Nica, Andu Dumitrescu, Vlaicu Golcea
Traducerea subtitrării în limba română: Dragoș Alexandru Mușoiu

Online
RO
EN
16+
129'

András Buzási
Andrea Kali
Csaba Marosán
Kinga Ötvös
Csilla Varga

Un proiect de Radu Nica, Andu Dumitrescu, Vlaicu Golcea
 
asistent de proiect
Melinda Kántor
Data premierei: 10 iunie 2020

Biletele pentru spectacolul online POOL (no water) pot fi achiziționate de pe situl www.eventim.ro. După achiziționarea biletului, veți primi două e-mail-uri de la Eventim: primul e-mail va conține biletul și codul de acces, iar în al doilea, pe care îl veți primi înainte de premieră, va fi trecut linkul unde veți putea viziona spectacolul introducând codul de acces.


Vechea gașcă s-a reunit în sfârșit după mulți ani. La academia de artă erau cu toții de nedespărțit. Între timp doi au murit, iar una dintre ei a dat lovitura – lucrările ei sunt râvnite de marii colecționari ai lumii. Ea îi invită pe ceilalți membrii ai grupului (care nu au depășit nivelul expozițiilor improvizate) la vila ei de lux. Chiar în seara reîntâlnirii gazda suferă un accident teribil. Timp de câteva săptămâni stă în comă la spital, înconjurată de prietenii care încep treptat să-i fotografieze corpul deformat. Documentarea suferinței le poate aduce în sfârșit succesul mult râvnit. Dar “obiectul artistic” se trezește din inconștiență și reclamă dreptul asupra fotografiilor. Din nou apare perspectiva ratării pentru cei lipsiți până acum de succes, așa că ticluiesc un plan de răzbunare.

Textul e o satiră cinică la adresa lumii artistice și a mediocrității ei (morale). E însă și o piesă despre societatea de azi, în care până și dreptul asupra imaginii propriului corp este negociabil. Ravenhill supune supraestetizarea lumii reale și înscenarea vieții private unui tir acid, căci însuși corpul uman, ca depozit identitar fundamental, a devenit un produs supus regulilor pieței.

 

Drepturile de autor au fost furnizate de către Judy Daish Associates Ltd. (UK) și Hofra Kft. (www.hofra.hu)