Under Construction

un proiect devised theatre despre maturizare

Sala Studio
1h 10' fără pauză

Cu
Csilla Albert , Áron Dimény , István Ferenczi , Melinda Kántor , Gizella Kicsid , Rebeka Kolcza , Júlia Laczó , Rudolf Molnár , Balázs Mostis , Ferenc Sinkó , Viktória Zsuzsanna Szabó , Ágnes Szucher , Hunor-József Varga , Orsolya Veres

regia
Krisztina Sipos
 
echipa
Nóra Balázs, Réka Biró, Katalin Deák, Kata Demeter, Kinga Kovács, Paul Sarvadi, Krisztina Sipos, Zsuzsanna Vass
 
colaboratori
Ilona Deme, Izabella Kasza, Polixéna Keresztesi, Éva László, Júlia Szabó

Data premierei: 10 noiembrie 2018

Prin proiectul Under Construction ne-am propus realizarea unui spectacol care, printre altele, să răspundă la următoarele întrebări: care este diferența dintre o persoană matură și un copil? Ce ne face să ne maturizăm? Ce ia sfârșit odată cu maturizarea și ce aduce instaurarea ei? Putem identifica momentul în care începe acest proces? Dar cel în care se încheie? Există vreun moment în care putem afirma că suntem pregătiți? Cum ar trebui să ne raportăm la problemele celorlalți? Diferențele de vârstă ne influențează comunicarea? Ne putem oare asuma responsabilitatea pentru ceea ce rostim sau facem? Care este efectul pe care îl au decizii luate în firul destinului?

Pe parcursul proiectului am intervievat reprezentanți ai diferitelor generații, am organizat focus-grupuri și dezbateri tematice. Ne-am îndreptat atenția asupra efectului pe care societatea îl are asupra individului și invers.

Am căutat să studiem etapele dezvoltării noastre, petrecute în condiții de singurătate sau de grup. Spectacolul nostru e rezultatul unui proces creativ petrecut în comunitate. În cadrul acestuia am urmărit ca propunerile și ideile individuale să fie dezbătute și lucrate în grup, pentru ca mai apoi să poată căpăta o formă unitară.Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Caiet de sală