Réka Biró, Deák Katalin & echipa

Homemade

spectacolul proiectului Părinți

Sala Studio
RO
12+
2h 45' cu pauză

Csilla Albert
Áron Dimény
Andrea Kali
Melinda Kántor
Csaba Marosán
Rudolf Molnár
Júlia Laczó
Gizella Kicsid
Ágnes Szucher
Dorottya Balogh / Tímea Jerovszky

regia
Márta Vargyas
 
dramaturgia
Réka Biró, Katalin Deák
 
asistent de dramaturgie
Tímea Éva Bogya, Emese György, Csenge Sorbán, Hanga Szabó, Kincső Veres, studenți la teatrologie
 
colaborator
Ilona Deme, Ágnes Dávid Kacsó, psihologi
 
manager proiect
Nóra Balázs
 
corepetitor
Bence Mányoki-Kántor
 
regia tehnică
Pál Böjthe
Data premierei: 05 noiembrie 2016
Partener de proiect: 

Finanțatori: 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

„Părinți”’ este un proces de creație și o cercetare sociologică despre situația familiilor, axat în special pe participanții din cadrul proiectului.

Obiective: crearea unei echipe de cercetare pasionată de această temă; implicarea specialiștilor din domeniu; implicarea unui regizor, a unui dramaturg, și a mai multor actori, care vor formula întrebările centrale pentru realizarea unui spectacolul de teatru.

În prima etapă a proiectului au avut loc 70 de interviuri, despre relația părinte-copil, cu tineri între 12-19 ani și cu diverși părinți. Întrebările au fost redactate împreună cu psihologi, sociologi și asistenți sociali.

Repetițiile au început în luna iunie, iar în luna august a fost organizat un workshop susținut de regizorul András Urbán din Subotica, Serbia. Inovația acestui proiect constă în faptul că fiecare participant își poate însuși mai multe roluri; cu toții suntem actori, scriem texte, venim cu idei noi, reflectăm și punem întrebări.

Scopul nostru este descoperirea unor probleme existente în familii, relațiile inter-familiare și punerea lor în contextul artei contemporane. Sperăm că acest eveniment va contribui la conștientizarea unor probleme ale comunității, inițierea unui dialog și căutarea posibilelor soluții.

Caiet de sală