Stephen Sondheim - Hugh Wheeler

Sweeney Todd, bărbierul demonic din Fleet Street

thriller musical

Sala mare
HU
RO
EN
2 ore 30 minute cu o pauză

Sweeney Todd
Gábor Viola
 
Mrs. Nellie Lovett
Andrea Vindis
 
Anthony Hope
Csaba Marosán
 
Johanna Barker
Kinga Ötvös
 
Judecătorul Turpin
József Bíró
 
Beadle Bamford
Lóránd Váta
 
Tobias Ragg
Róbert Laczkó Vass
 
Cerşetoare
Rita Sigmond
 
Lucy Barker
Éva Imre
 
Adolfo Pirelli
Loránd Farkas
 
Jonas Fogg
Szabolcs Balla
 
Naratorul
Ervin Szűcs

Corul: Melinda Kántor, Csilla AlbertFerenc Sinkó, András Buzási, Zsolt Vatány, Péter Árus, Krisztina Bíró, Evelyn Budizsa, Noémi Daróczi, Helga Demeter, Leonard Alain Fodor, Timea Jerovszky, Ágota Major, Bence Molnár, Gergő Mostis, Ágnes Szucher


regia
Dragoş Galgoţiu
 
dirijor şi conducerea muzicală
Katalin Incze G.
 
decorul
András Both
 
costumele
Doina Levintza
 
regia tehnică
Zsolt Györffy

Data premierei: 16 mai 2014


Muzica și versurile: Stephen Sondheim        Scenariu: Hugh Wheeler

După o adaptare făcută de
Christopher Bond

Regizat original pe Broadway de
Harold Prince

Orchestrația de Johnatan Tunick
Produs original pe Broadway de Richard Barr, Charles Woodward, Robert Fryer, Mary Lea Johnson, Martin Richards, în colaborare cu Dean & Judy Manos

SWEENEY TODD este prezentat în urma unui acord special cu Music Theatre International (MTI) cu folosirea materialelor furnizate de acesta.
421 West 54th Street, New York, NY, 10019, Tel.: 212-541-4684, Fax: 212-397-4648,
www.MTIShows.com

Data premierei: 16 mai 2014
Durata spectacolului: 2 ore 30 minute cu o pauză

Nerecomandat tinerilor sub 15 ani!


Prima reprezentaţie cu piesa Sweeney Todd, bărbierul demonic din Fleet Street a avut loc pe Broadway, în anul 1979, în regia lui Harold Prince. În acelaşi an, spectacolul a câştigat premiul Tony pentru cel mai bun musical, considerat echivalentul premiului Oscar pentru teatru. În 2007, a fost adaptat pentru marele ecran de către Tim Burton, avându-l ca protagonist pe Johnny Depp.

Piesa spune povestea bărbierului Benjamin Barker care se întoarce la Londra după un an de rătăciri prin lume. Ajuns în oraş, află că soţia i-a murit iar fiica se află în custodia celui mai mare duşman al său, judecătorul Turpin, cel din cauza căruia a trebuit să plece din oraş. Hotărât să se răzbune, se asociază cu Mrs. Lovett plăcintăreasa şi îşi redeschide vechiul salon de frizerie sub numele de Sweeney Todd. Împreună vor intra într-un cerc vicios din care nu mai au scăpare, iar pentru crimele comise vor trebui să plătească din greu.

"Sweeney Todd, bărbierul demonic din Fleet Street este un muzical puternic prin forța narativă și prin calitatea excepțională a muzicii, depășind limitele unui gen care de obicei rămâne în perimetrul divertismentului. Forma muzicală amplifică pasiunile personajelor, dar în același timp, deformarea lirică a acțiunii teatrale ne lasă să privim infernul și convulsia lui dureroasă printr-o lupă estetică, într-o lumină filtrată, ca pe o frescă, de la distanță" - spune regizorul Dragoş Galgoţiu despre spectacol.