Marie Jones

Pietre în buzunar

Anna Tamás

Sala Studio
RO
1 oră 15 minute

Jake Quinn
József Bíró
 
Charlie Conlon
András Hatházi

regia
Attila Keresztes
 
decorul
Attila Keresztes
 
costumele
Ilona Varga-Járó
 
regia tehnică
Levente Borsos
 
 
Data premierei: 13 martie 2002
Premii:
Premiul BRITISH COUNCIL pentru cea mai bună montare a unei piese britanice în România (Gala Premiilor UNITER, 2002)
Hatházi András
• Premiu special de interpretare pentru rolul Charlie Conlon, Festivalul de Teatru din Kisvárda, Ungaria 2002
• Premiul pentru cel mai bun actor, Festivalul de Teatru-Imagine, Tg-Mureş, 2002

www.kovekkel.ro

Jake Quinn şi Charlie Conlon fac cunoştinţă participând în figuraţia unui film american care se realizează în regiunea irlandeză Kerry în zilele noastre. Împreună cu ei şi prin ei vom cunoaşte povestea rulării filmului şi a localnicilor, cei doi interpretând în jur de douăzeci de roluri diferite, de la starul american şi directorul de producţie la băiatul localnic drogat.
Piesa autoarei contemporane MARIE JONES este faimoasă încă de la premiera din 1996. A fost prezentată la West End (Londra) şi pe Broadway cu un succes remarcabil, obţinând trei premii prestigioase pentru Cea Mai Bună Comedie Contemporană (Evening Standard Theatre Awards – 2000, Lawrence Olivier Awards – 2001, Irish World Theatre Awards - 2001), şi altele pentru cel mai bun spectacol (Producţia Teatrului Lyric – Irish Times Theatre Awards - 2000) sau cel mai bun actor (Conleth Hill din acelaşi producţie - Lawrence Olivier Awards – 2001)
După numeroase producţii în Marea Britanie, Australia, Statele Unite sau Ungaria, spectacolul a fost prezentat la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, în regia lui KERESZTES ATTILA, avându-i în distribuţie pe BÍRÓ JÓZSEF şi HATHÁZI ANDRÁS.
Data premierei: 13 martie, 2002
Durata spectacolului: 1 oră 15 minute