Mothers


Bánffy-palota

Distribuţia:
Marianne Greweldinger, Miquê Hamden, Dennis Mendez Contreras, Eline Mohunlol-Jaharia, Mahnaz Morrowatian, Nicky Odumegwu, Nabila Raja, Katherine Razawi Khorasani, Nastaran Razawi Khorasani, Ana Sanchez, Clara Sies- Frank, Rose Marie Trumpet

dramaturgia
Liet Lenshoek
 
decorul
Lidwien van Kempen, John Thijssen
 
lumini
Lidwien van Kempen, John Thijssen
 
regia
Alize Zandwijk

Data premierei: 12 decembrie 2010
La Festivalul Kontakt din Polonia spectacolul a câştigat premiul pentru cel mai bun decor şi premiul pentru „spectacolul care reflectă cel mai bine schimbările care au loc în lumea contemporană”.

Mothers este o producţie cu 15 mame din oraşul Rotterdam, toate cu origini etnice diferite. Decorul este o bucătărie mare. Ghidate de regizoarea Alize Zandwijk la faţa locului, femeile prezintă monologuri intime despre maternitatea lor personală (dar în aceeaşi timp universală), timp în care pregătesc un meniu audienţei. La sfârşitul spectacolului, cina este servită.
Puterea femeilor între ele este ceva ce abia recunoaştem. Ce vreau să arăt este veselia, energia, intimitatea şi umorul, împărtăşit între femei din alte culturi. Teatrul nu este de fapt nimic mai mult decât o întâlnire. Există o comunitate pe scenă, dar, de asemenea, şi în sală.

(Alize Zandwijk)

Femeile sunt fără îndoială pure, inteligente, talentate, ingenioase, elocvente şi sincere. La început nu s-au cunoscut, dar de la prima repetiţie s-a născut deja o intimitate între ei. Mothers e un spectacol care a fost creat în mod spontan. Textul întreg se bazează pe întâmplări proprii scrise şi povestite de femeile însăşi.

(AD / Rotterdams Dagblad )