András Visky

Am omorât-o pe mama


Sala Studio
1 oră 20 minute fără pauză

Bernadett
Csilla Albert
 
Clemă
Áron Dimény

regia
Csilla Albert şi Áron Dimény

Data premierei: 27 ianuarie 2011
Spectacol studio
Data premierei: 27 ianuarie 2011
Durata spectacolului: 1 oră 20 minute fără pauză
Interzis tinerilor sub 12 ani!


Îngeri incomozi - interviu în trei cu Csilla Albert, Áron Dimény şi András Visky 

„Întoarce-te cu spatele, Bernadett, şi nu privi înapoi,

aşa, aşa cumva, brusc, mai rapid, categoric, ferm, aşa, bine, asta a ieşit,
aşteaptă, aşteaptă, nu strica totul, nu cumva să te întorci, nu, încă nu,
las-o, las-o să zbiere, ce zbiară, zbiară că ea e mama mea, sunt mama ta, Bernadett, sunt mama ta, las-o, las-o să zbiere,
nu te întoarce, rezişti?, rezist, şi acum, acum s-o spui, cu degetele, cu firele de păr, cu dinţii, cu oasele invizibile, cu fluxurile de sânge, cu celulele, cu intestinele, cu perii, totul, totul, întreaga ta fiinţă s-o spună, cu o forţă cât poartă un nuc.”
Ce poate fi în spatele unui titlu, unui chip, unui om? Cine se află în spatele luminii? Cum devine o poveste personală povestea oricăruia dintre noi, cum devine un joc, o căutare un spectacol?
De-aproape doi ani ne gândim, discutăm despre textul lui András Visky. Textul, definit ca un joc al identităţii ne duce cu sine într-un joc al identităţii şi pe noi. În timpul căutării
întâlnirilor dintre Bernadett şi Clemă, ne-a pus pe încercate nu numai ca actori ci în toate ipostazele creaţiei teatrale.
Conform autorului, povestea lui Bernadett Tatrosi este „o poveste găsită”; pentru noi Am omorât-o pe mama este un spectacol găsit.