Olga Barabás

Enigma


Studio pe scena mare

James Marston
András Hatházi
 
Roger Marston
József Bíró
 
Celia, soţia
Edina M. Fodor
 
John Marston
Zsolt Bogdán
 
Tommy Marston
Levente Molnár
 
Iris
Zsuzsa Gajzágó
 
Miss Pickford
Csilla Varga

regia
Olga Barabás
 
muzica
Ferenc Darvas
 
decorul
József Bartha
 
costumele
Ildikó Lukácsy
 
imagine video
Sándor Sebesi
 
coregrafia
Péter Uray

Un spectacol despre o familie stranie cu patru fraţi, un tată, şi femeile care intră în viaţa lor ciudată: soţia, menajera şi pur şi simplu: femeia. O comunitate complexă, în care autoritatea de neştirbit a tatălui, forţa lui de a prinde în mreje, de a dirija şi de a confrunta membrii familiei, chiar şi după moarte, pune personajele în ipostaza de a încerca să-şi înţeleagă propriile frământări şi temeri, de a se înţelege pe sine. La urma urmei fiecare dintre ei îşi găseşte propriul drum spre propriul adevăr, i se limpezeşte faţa, chiar se bucură că a reuşit să treacă peste această furtună de autodeghizare, autopurificare, reuşind astfel să scape de secretele apăsătoare, de mustrări de conştiinţă, de anxietate, de ruşine. Aflând totul unul despre celălalt, îşi dau seama că nu sunt singuri, formează din nou o comunitate: sunt aliaţi în păcate. O consolare. Poate.


Data premierei: 15 octombrie 2004

Un spectacol despre o familie stranie cu patru fraţi, un tată, şi femeile care intră în viaţa lor ciudată: soţia, menajera şi pur şi simplu: femeia. O comunitate complexă, în care autoritatea de neştirbit a tatălui, forţa lui de a prinde în mreje, de a dirija şi de a confrunta membrii familiei, chiar şi după moarte, pune personajele în ipostaza de a încerca să-şi înţeleagă propriile frământări şi temeri, de a se înţelege pe sine.
La urma urmei fiecare dintre ei îşi găseşte propriul drum spre propriul adevăr, i se limpezeşte faţa, chiar se bucură că a reuşit să treacă peste această furtună de autodeghizare, autopurificare, reuşind astfel să scape de secretele apăsătoare, de mustrări de conştiinţă, de anxietate, de ruşine. Aflând totul unul despre celălalt, îşi dau seama că nu sunt singuri, formează din nou o comunitate: sunt aliaţi în păcate. O consolare. Poate.
Data premierei: 15 octombrie, 2004