Online jegyek

Hegedűs a háztetőn

Rendező

Béres László

2021. 07. 26


A Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztiválján szerepel a Hegedűs a háztetőn


2021. 07. 13

Dsida Jenő-díjat vett át Tompa Gábor

A Romániai Írók Szövetségének a kolozsvári fiókja idén is kiosztotta az előző évben megjelent kötetek szerzőit elismerő irodalmi díjait. A ma lezajlott díjátadó rendezvényen Tompa Gábor vehette át a Dsida Jenő díjat Van még könyvtár Amerikában? című, a Kalligram Kiadó gondozásában megjelent verseskötetéért.

Gratulálunk a díjhoz!

2021. 07. 14

Évadot zárt a Kolozsvári Állami Magyar Színház


2021. 07. 06

Rómeó és Júlia – a 2020/2021-es évad utolsó bemutatója a Kolozsvári Állami Magyar Színházban


2021. 06. 26

Kisvárdán díjazták a Nóra című előadást


2021. 06. 17

A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján szerepel a Nóra

Henrik Ibsen Nóra című drámáját a Magyar Színházak XXXIII. Kisvárdai Fesztiválján láthatja a közönség Botond Nagy rendezésében. Az előadás a versenyprogram részeként június 22-én, kedden este 9 órától lesz látható a kisvárdai Zsinagógában. Az előadást 2020-ban a Román Színházi Szövetség (UNITER) a Legjobb rendezés és a Legjobb látvány kategóriájában is díjra jelölte.


2021. 06. 10

Észak-erdélyi turnéra indul a Visky András: Pornó – Feleségem története című előadás


2021. 05. 26

A Hegedűs a háztetőn és Állatfarm júniusban is a kolozsvári színház műsorán

A Hegedűs a háztetőn világhírű musical egy zsidó család külső kényszerek és belső vágyak által irányított életéről szól egy viharos történelmi időben, de leginkább a változó világokról és a mindenkori értékrendről beszél, arról, hogy mit jelent az emberség, a család, a hit, a közösség és az összetartás.

A május 30-ai nagytermi előadással kezdődően Mótel Kamzolj szerepében Kiss Tamás, Bjelke szerepében pedig Román Eszter látható. A zsidó férfiak és nők közösségében Gedő Zsoltot és Fodor Edina, meghívott művészt láthatja a közönség. A Béres László rendezésében készült előadás június 2-án, 11-én és 18-án is megtekinthető a színház nagytermében; az előadások este 7 órától kezdődnek.


2021. 05. 17

Állatfarm – ősbemutató a Kolozsvári Állami Magyar Színházban


2021. 05. 04

Hosszabb nyitás reményében, májusban újra várja nézőit a Kolozsvári Állami Magyar Színház


2021. 04. 09

Kortárs erdélyi költőkkel ünnepel a kolozsvári színház

Harminchárom kortárs erdélyi költő versével ünnepli a magyar költészet napját a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

A kolozsvári társulat színészeinek előadásában André Ferenc, Balázs Imre József, Balla Zsófia, Demény Péter, Egyed Emese, Farkas Wellmann Éva, Fekete Vince, Ferenczes István, Horváth Benji, Iancu Laura, Jánk Károly, Kali Ágnes, Karácsonyi Zsolt, Kenéz Ferenc, Kézdi Imola, Király Farkas, Király László, Király Zoltán, Kovács András Ferenc, Laczkó Vass Róbert, Láng Orsolya, László Noémi, Lövétei Lázár László, Markó Béla, Nagy Attila, Noszlopi Botond, Papp Attila Zsolt, Sánta Miriám, Serestély Zalán, Szűcs László, Tompa Gábor, Varga Melinda és Visky András versei hallhatóak.


TOVÁBB
■ ■ ■