Livingroom No. 21

2024. április 26.

Emeleti előcsarnok

Azt már tudjuk, hogy mit szokott kérdezni a színésztől az újságíró, a kritikus vagy a TV-riporter, de vajon mire kíváncsi egy színész, amikor színésztársát kérdezi?

Livingroom & LaczóJuli Sava-borsa címmel folytatódik a beszélgetés-sorozat, amit a Kolozsvári Állami Magyar Színház a 2014/2015-ös évadban indított el.

A Livingroom – a hamburgi Thalia Színház Actor’s Studio programjának mintájára – kötetlen, egyórás beszélgetés színészekkel, melynek kiindulópontja a meghívott életútja. Célja nem több mint az esemény maga, azaz a beszélgetés, a színészek személyes történeteinek megismerése. A beszélgetések révén a nézők betekintést nyerhetnek a színészek életébe, pályafutásukba és művészetük mögött meghúzódó inspirációkba és motivációkba.

Az est házigazdái a társulat színészei, hagyományosan a résztvevők minden alkalommal megkóstolhatják Laczó Júlia főztjét is.

Az első alkalomra 2024. április 26.-án kerül sor a Rómeó és Júlia előadást követően, ahol Gedő Zsoltot Bodolai Balázs fogja kérdezni.

Keresgélek az emlékezetemben, ellenőrzöm a honlapon, három és fél éve vagyunk kollégák, de már olyan, mintha mindig is itt lett volna. Emlékszem, elsőre az óvatosság, a bizonytalanság, talán szorongás volt szembetűnő, amivel nyitottság, kíváncsiság is társult, így már akkor is jókat dumáltunk. De most, alig három év múltán, azt érzem Zsolt megérkezett. Nemcsak a társulatunkba, hanem, ami ennél is fontosabb, önmagába. Mint amikor valaki megtanulja belakni testét, lelkét, kitölti a formát, nincs hiány aközött ami lehetne, és ami van. Hogy tudja úgy felforgatni a szemét, tiszta fehér – kérdi egy barátom, aki többször látta már a Rómeó és Júliát. De hogy tud egy csomó mindent? Zsolt tele van meglepetésekkel, újra meg újra alkalmat ad arra, hogy rácsodálkozzunk. Most már itt van, jelen, és olyan intenzitással, hogy jelenléte megkerülhetetlen. Most kezdődik igazán.

Kíváncsian várom beszélgetésünket, és várunk mindenkit, bárkit
Rómeó és Júlia után, nyitott ajtóval, Laczó Juli helyben főzött finomságával, és élő zenével." – Bodolai Balázs

Főz: Laczó Júlia
Kukták: Daradics Hannah, Orbán Attila
Zenélnek: Farkas Loránd, Dubován Viktor, Kiss Dávid, Kiss Tamás és Viola Gábor
Látvány: Bocskai Gyopár
Plakát / Grafika: Benedek Levente