2024. 03. 22

SZÍNHÁZI VILÁGNAP 2024 – MUTASD MEG, HOGY A KÖZÖSSÉG RÉSZE VAGY!

A Kolozsvári Állami Magyar Színház színházi világnapi ünnepségének középpontjában idén a közösség áll. Az ünnepi programokkal a kolozsvári színház szeretné hangsúlyozni, hogy nem csupán egy művészeti intézmény, hanem egy közösségi találkozóhely is, ahol az emberek megoszthatják érzéseiket, gondolataikat, és együtt meríthetnek erőt a művészet által. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy egy közösség egymás megsegítésére is törekedjen, így idén adománygyűjtésre is sor kerül.

Március 27-én, szerdán változatos színházi programokkal várja közönségét a Kolozsvári Állami Magyar Színház:

  • 14h00

KULISSZALÁTOGATÁS – A vezetett sétán a résztvevők betekintést nyerhetnek a színház működésének izgalmas kulisszatitkaiba. A programon való részvétel ingyenes, azonban előzetes jelentkezés szükséges az eva.marton@huntheater.ro e-mail címen vagy a 0755145203-as telefonszámon. A látogatás a színház földszinti előcsarnokából indul a megjelölt időpontban.

Vezető: Kántor Melinda

Jelentkezési határidő: március 25., hétfő

  • 16h00

KÖNYVEK MÁSODKÉZBŐL, ELSŐ OLVASÁSRA – Jótékonysági adománygyűjtés a Kéz a Kézben Jótékonysági Könyvlicit Csoporttal. Az esemény keretében bárki kedvére válogathat a mások által elhozott könyvekből, és akkora összeget hagyhat a kihelyezett adománygyűjtő dobozban, amelyet örömmel adna értük. A befolyt összeg Kaszta Zalán Dominik gyógykezelésére kerül felajánlásra.

PLAKÁTBÖRZE – Az érdeklődők a társulat színészei által aláírt előadásplakátokból válogathatnak, melyeket haza is vihetnek, hogy otthonukban is velük legyen a színház!

MUTASD MEG, HOGY A KÖZÖSSÉG RÉSZE VAGY! – A programon részvevők kedvükre pózolhatnak a KÁMSZ kuckóban, ahol izgalmas parókákat, jelmezeket, kalapokat próbálhatnak fel. Ha fotót is készítenek magukról, és azt feltöltik az Instagramra, páros belépőt nyerhetnek a Stuart Mária című előadás április 6-ai bemutatójára. Ehhez nem kell mást tenni, mint feltölteni a képeket, megjelölni rajtuk a kolozsvári színházat, használni a #huntheater és a #huntheatersociety hashtageket és várni a sorsolást, amelyre március 28-án fog sor kerülni.

Mindezek mellett a már délután 4 órától nyitva tartó büfében az érdeklődők több társasjátékot is kipróbálhatnak.

Helyszín: Emeleti előcsarnok

  • 19h00

Móricz Zsigmond nyomán: Rokonok

„Dicsérendő a letisztult, árnyalt rendezői munka számos apró árnyalata és részlete, akárcsak a pazar látványvilág és koreográfia. Bocsárdi László biztos kézzel választotta ki a fontos szerepekre a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészeit, akiknek összjátéka azt a benyomást kelti a nézőben: az irónia, játékosság, hitelesség és mélység ötvözete születik meg a színpadon. A főszereplő Viola Gábor (Kopjáss) és Györgyjakab Enikő (Lina) káprázatosan sokrétű játékához társul a polgármestert és a polgármester titkárát megformáló Bács Miklós fergeteges játéka. Szintén erőteljes, sziporkázó és frappáns a Berci bácsit megformáló Bíró József alakítása, de Dimény Áron is magabiztosan, energikusan rajzolja meg a minden hájjal megkent bankigazgató figuráját. Farkas Loránd és Orbán Attila játéka is ragyogóra sikeredik: mindketten két-két karaktert formálnak meg árnyaltan, kidolgozottan.” – írja az előadásról Kiss Judit.

Rendező: Bocsárdi László

Helyszín: Nagyszínpad

Bács Miklós a Polgármester / Polgármester titkára szerepeinek megformálásáért a Román Színházi Szövetség (UNITER) Legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjára esélyes.

Az előadást követően közönségtalálkozóra kerül sor a színház emeleti előcsarnokában.

A Rokonok című előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a huntheater.biletmaster.ro weboldalon.

A színház fenntartja a műsorváltoztatás jogát.