2021. 09. 20

A székelyudvarhelyi dráMA kortárs színházi találkozón szerepel a Pornó – Feleségem története című előadás

Visky András Pornó – Feleségem története című dokumentum-játéka a Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum Alapítvány által szervezett 12. dráMA kortárs színházi találkozón lesz megtekinthető Árkosi Árpád rendezésében. Az előadást a magyar dráma napján, szeptember 21-én, kedden este 7 órától láthatja a közönség a Tomcsa Sándor Színház színpadán felépített stúdiótérben. Az előadás a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója.

„Lehet, hogy Visky András darabjának mondanivalóját – bár univerzális jellegű, hiszen hatalomról, kiszolgáltatottságról, eltiprásról szól – az érti meg igazán, aki átélt hasonló helyzeteket. Vagy legalábbis a diktatúrában élt. Illetve éldegélt – ahogyan mások megszabták neki. De a dráma egyben tanulsággal szolgál a fiatal és az eljövő generációk számára is, akik (hála Istennek) csak filmekből, esetleg olvasmányaikból értesültek az elnyomó rendszer szörnytetteiről” ‒ írta az előadásról Nánó Csaba.

Az előadás a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljáról két díjjal tért haza: az előadás rendezője, Árkosi Árpád az Emberi Erőforrások Minisztériuma Legjobb rendezésért járó díjában, míg az előadásban nyújtott alakításáért Imre Éva Kisvárda Város Polgármesterének díjában részesült.

A Pornó – Feleségem története szereplői: Imre Éva, Sinkó Ferenc és Visky András. Az előadás jelmeztervezője Bocskai Gyopár, zeneszerző Cári Tibor, míg a színpadi mozgást Sinkó Ferenc jegyzi.

A székelyudvarhelyi előadásra jegyek kizárólag elővételben válthatóak a Tomcsa Sándor Színház jegypénztárában hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között.

A kolozsvári előadásokra jegyek válthatóak a színház jegypénztárában (10 és 14 óra között), valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.