2019. 11. 01

Az Illegitim a temesvári FEST-FDR fesztiválon

A temesvári FEST-FDR közönsége november 4-én, hétfőn 17 órától a Német Színház termében nézheti meg Adrian Sitaru és Alina Grigore szövegkönyve alapján készült és az Adrian Sitaru által rendezett Illegitim előadást.
 

A 24. alkalommal megrendezett Európai Előadó-művészeti Fesztivál – Román Dráma Fesztivál válogatásában az újszerű színházi szövegekből készült előadásokra helyezi a hangsúlyt. A fesztivál az elmúlt évben bemutatott román drámák releváns leltárát képezi. Ezen kívül megerősíti a Temesvári Nemzeti Színház identitását, amiben azt vallják, hogy a színház az egyén önmegismerése a közösségen belül, ennek részeként pedig a pozitív és kreatív energiák katalizátoraként, nem utolsó sorban pedig a szellemi, intellektuális és társadalmi fejlődés helyszínéül szolgál a fesztivál.
 

„A színészek kivételesen beszélik ezt a játéknyelvet, különösen meglepő Bács Miklós az orvos apa szerepében, akinek pályáján még csak hasonlót sem láttam. Sinkó Ferenc, Pethő Anikó, Györgyjakab Enikő, Marosán Csaba, Imre Éva és a ritkán látható Tordai Tekla – nagyszerűek. Együttlétük magától értetődő, könnyű. Olykor az improvizáció benyomását keltik, holott nincs erre lehetőség, ha filmnek és színpadnak szinkronban kell lennie. Annyira életszerű, hogy nem lehet megunni.” – írja az előadásról Tompa Andrea színikritikus.
 

Az előadás díszletét és jelmezeit Carmencita Brojboiu jegyzi, dramaturgja Csép Zoltán, operatőr: Adrian Silișteanu, 3D modell: Horia Spirescu.
 

Az előadásban Bács Miklós, Sinkó Ferenc, Pethő Anikó, Buzási András, Jerovszky Tímea/ Imre Éva, Kali Andrea/ Tordai Tekla, Györgyjakab Enikő és Marosán Csaba látható.