2023. 05. 22

A Reflex Nemzetközi Színházi Fesztiválon szerepel a Rokonok című előadás

Május 23-án este 7 órától a Bocsárdi László által rendezett Rokonok című előadás a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház által szervezett 5. Reflex Nemzetközi Színházi Fesztiválon vendégszerepel. Az előadást követően közönségtalálkozóra is sor kerül a színház előcsarnokában.

A Reflex fesztivál – mint a neve is jelzi – a színház nyelvén kíván reflektálni arra, ami bennünket körülvesz és a kelet-közép-európai országok kiemelkedő színvonalú, kortárs előadásait hozza Sepsiszentgyörgyre. Ezáltal a helyi közönség kapcsolatba kerülhet az európai színházakkal, a sepsiszentgyörgyi nézők megértik a színház különböző nyelvezeteit és érteni fogják a Tamási Áron Színház kísérleteit is – fogalmazta meg Bocsárdi László fesztiváligazgató.” – a Maszol.ro portálról.

Az előadást Kolozsváron az idei évadban még számos alkalommal láthatják az érdeklődők: Móricz Zsigmond regényének a színpadi adaptációja május 26-án, június 7-én és 30-án is megtekinthető, minden alkalommal este 7 órától a színház nagyszínpadán kialakított stúdióterében.

Dicsérendő a letisztult, árnyalt rendezői munka számos apró árnyalata és részlete, akárcsak a pazar látványvilág és koreográfia. Bocsárdi László biztos kézzel választotta ki a fontos szerepekre a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészeit, akiknek összjátéka azt a benyomást kelti a nézőben: az irónia, játékosság, hitelesség és mélység ötvözete születik meg a színpadon.” – írja az előadásról Kiss Judit.

A Rokonok főszerepét, Kopjáss Istvánt Viola Gábor alakítja, további szerepekben Albert Csilla, Györgyjakab Enikő, Bács Miklós, Dimény Áron, Farkas Loránd, Orbán Attila, Bíró József, Imre Éva, Varga Csilla, Kicsid Gizella, Kiss Tamás, Gedő Zsolt, Bíró Gergő, Fazakas Hunor, Filep Gergő, valamint Tulogdi Botond látható.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Kali Ágnes dramaturg, Bartha József díszlettervező, Cs. Kiss Zsuzsanna, jelmeztervező, Bezsán Noémi koreográfus, valamint Bányai Tamás világítási tanácsadó.

A Rokonok sepsiszentgyörgyi fesztiválszereplésére a jegyek már elfogytak, a kolozsvári előadásokra jegyek vásárolhatóak a színház jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.