2020. 03. 03

TOMPA GÁBOR RINOCÉROSZOK RENDEZÉSE A TEMESVÁRI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

Március 4-én, szerdán este 7 órától mutatják be a Temesvári Nemzeti Színház nagytermében Eugène Ionesco Rinocéroszok című drámáját Tompa Gábor rendezésében.

Eugène Ionesco a 20. század egyik legfontosabb színházi alkotója volt, abszurd drámái kicsavart élethelyzeteken át mutatják be a társadalmi visszásságokat. A Rinocéroszokban a totalitárius diktatúrák működésére világít rá: a darab főszereplője Bérenger, aki a náci doktrína terjedését követi végig, a folyamatot, ahogyan megfertőzi az emberi szellemet és az egész társadalmat.

A főszerepben Romeo Ioan látható, további szerepekben pedig Ion Rizea, Ioana Iacob, Cristian Szekeres, Irene Flamann Catalina, Ana Maria Pandele Andone, Roberta Popa Ionescu, Matei Chioariu, Cătălin Ursu, Doru Iosif, Benone Viziteu, Costa Tovarnisky és Reinhardt Judit.

Az előadás zenéjét Vasile Șirli szerezte, a díszletet Helmut Stürmer, a jelmezeket Carmencita Brojboiu jegyzi. A koreográfus Florin Fieroiu volt, az előadásban szereplő maszkokat Varga-Járó Ilona készítette.

Sok sikert kívánunk a bemutatóhoz!