Az elveszett levél – ESziK vagy isszák? online játék

2020. május 19.

A ESziK vagy isszák? színházi nevelési programunk II. online játéka Az elveszett levél előadás-vetítéshez kapcsolódik, amely a Theatre on Air keretén belül május 29-én, pénteken este 8 órától nézhető meg a színház Facebook oldalán.
 

Az elveszett levél kapcsán meghirdetett játék minden korosztályhoz szól.
 

Kérjük, nézze meg a kolozsvári színház előadását, majd készítsen és küldjön be egy olyan monológot, amely az előadás egyik szereplőjének nézőpontjából reagál az előadás egyik történéséhez, ugyanakkor egy aktuális (politikai, szociális, egészségügyi, kulturális, tanügyi, stb.) eseményhez, hírhez, botrányhoz is kapcsolódik.
 

A monológokat a tunde.kocsis@huntheater.ro címre várjuk a következő információkkal:

1. Személyes információk: név, életkor, lakhely (település) és foglalkozás

2. A monológ az előadás melyik pontjához kapcsolódik, avagy a történtek után mennyi idő elteltével hangzana el.

3. Amennyiben az aktuális hír, esemény nem általános körben ismert, küldje el a hír egyik közvetlen forrását (honlap, online újság, online Tv-felvétel, stb.) vagy amikor erre hivatkozik, fejtse ki a hírt olyan mértékben, hogy azok a személyek is, akik először találkoznak vele, értsék.
 

Technikai kérés: amennyiben telefonnal rögzíti a produkcióját, fektesse vízszintes pozícióba

A monológ beküldési határideje: május 31., vasárnap déli 12 óra

Nyeremény: a három legjobb monológ előadója könyvjutalomban részesül, és monológját megosztjuk a színház Facebook oldalán június 1-jén, hétfőn este 8 órakor.
 

A monológok bírálói: Kali Andrea, Kántor Melinda és Kézdi Imola színművészek, akiket az előadásban Zaharia Trahanache, Agamiţă Dandanache és Nae Caţavencu szerepében láthatnak.
 

Segítség lehet a monológ készítéséhez:

· a felvétel 24 óráig visszanézhető

· itt tölthető le az előadás szövegkönyve

- az előadás során használható bármilyen eszköz, tárgy, jelmez, ugyanakkor egy-egy szereplő nyelvi fordulatai, avagy a színészi játék visszatérő gesztusai is megjelenhetnek 
 

Figyelem!

· A monológot ne olvassa fel, hanem adja elő, játsza el. Bátran lehet mozogni, cselekedni, gesztikulálni.

· A monológok felvételét olyanok is nézhetik, akik Az elveszett levél előadásfelvételt nem látták, ezért kérjük, amennyiben lehetséges, tartalmazzon a jelenet egy-két olyan mondatot is, ami a tágabb kontextust, előzményt is ismerteti.
 

Nincs veszítenivaló. Várjuk a monológokat!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az elveszett levél előadáshoz kapcsolódó II. ESziK vagy isszák? online játék győztesei a Györgyfalván élő 12 éves Veres Dávid Tamás és a Várfalván élő 15 éves Nagy Eszter.

Gratulálunk!