Livingroom No. 22 & LaczóJuli Sava-borsa

2024. május 24.

Huszonévesen minden olyan szerepet eljátszott, amire azt mondanánk, hogy korai vagy később kellene. Vagy talán koraérett volt? Mindenesetre alig jött ki az egyetem padjaiból, rövidesen olyan szerepeket pakolt ki a nagyérdemű elé, amelyeket nem lehet egykettőre elfelejteni, mert maradandóan belevésik magukat a néző emlékezetébe. 

Így volt különleges tartású Desdemona az Othellóban, komisz és kisfiús Wang-vízárus lány Brecht klasszikusában, ami alig huszonöt évesen elhozta a legjobb női mellékszereplőnek járó UNITER jelölést. De volt tragikus életű Lady Macbeth, majd megismételhetetlenül törékeny Cordelia Shakespeare Learjében. Folytatom a sort a régi magyar szövegek mesteri kezelésével, így a Szép magyar komédia Júliája, vagy Vörösmarty Csongor és Tündéjében ki más, mint Tünde. De operettben a díva-státusz selyem kesztyűje is jól állt neki, mert Vereczki Szilviája előtt Edwin hercegként térdeltem a lábainál néhány évig. 

Majd hab a tortán az Yvonne, a burgundi hercegnő-furcsaság, aki elhozta neki az alakítási díjak áradatát a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján, vagy a Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválon Lengyelországban.

2013-ban költözött Kolozsvárra, ahol mindig készül valamire, akkor is amikor nem játszik: Pilinszky-estet csinál, edzésre vagy éppen énekórákra jár. De akár casting-helyzetekben is a legnagyobb rendezők figyelnek fel rá, legyen az Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Andrij Zholdak vagy éppen Urbán András. 

Átváltozó művész de úgy, hogy közben minden átváltozást átszűr az ő válogatós, igényes és érzékeny személyisége. Én mindig úgy fogalmazom ezt meg, hogy amit ő elmond, az tényleg el van mondva a szó legnemesebb és legkomolyabb értelmében. 

Hölgyeim és Uraim ... dobpergés ... az est nagyasszonya: Kicsid Gizella!

Váta Lóránd

Meghívott: Kicsid Gizella
Házigazdák: Váta Lóránd, Kali Andrea
Főz: Laczó Júlia;  Kukták: Tőtszegi Zsuzsa és Orbán Attila
Zenélnek: Farkas Loránd, Dubován Viktor, Kiss Dávid, Kiss Tamás és Viola Gábor
Látvány: Bocskai Gyopár
Plakát / Grafika: Benedek Levente