ESziK vagy isszák?

ESziK vagy isszák? ‒ Hegedűs a háztetőn és Cseresznyéskert

2021. november 16.

Mindennapi szokásaink, rutinjaink biztonságot nyújtó meghittségét a külső intézkedések: korlátozások és lazítások töredezetté teszik. A sok gyors változás próbára teszi alkalmazkodó-képességünket, türelmünket, és ezt az instabil életmódot egészíti ki emberi kapcsolataink sokszínűsége, az, hogy mindenki másként látja, másként szeretné.

Tevje a tejesember is folyamatosan a változással szembesül. Tragikus története a lehető legszórakoztatóbb formában bomlik ki a Hegedűs a háztetőn című musicalben.

Amennyiben a színház tükör a világunkról, akkor az ESziK vagy isszák? színházi nevelési program egy amolyan játékos nagyító. Azt vesszük górcső alá, hogy hol van a mi helyünk és mi a szerepünk benne.

A felnőtt csoport első tömbje, amely a november 20-ai Hegedűs a háztetőn előadás köré szerveződik, a Szokás és változás témájával foglalkozik.

Ugyanilyen aktuális témapáros: a félelem és biztonság, amit a december 6-ai Cseresznyéskert előadás kapcsán bontunk ki.

Van, aki a múltban találja meg a biztonságot, van, aki a jövőbe vetett hitében. A Cseresznyéskert előadásban Ranyevszkaja alól épp kicsúszik a biztonság talaja, mégis adódnak kapaszkodók.  Lopahin egzisztenciális biztonságba kerül, ám az ő élete sem teljes. 

Az ESziK vagy isszák? második, decemberi találkozóin többek között saját Cseresznyékertünk fáit járjuk körül. Mennyire tudunk bennük gyönyörködni és mennyire nyújtanak hosszútávon biztonságot?
 

Részvételi feltétel:

A színház előadásain és az ESziK vagy isszák? programban való részvételhez EU-s digitális zöld igazolvány szükséges.
 

2021. november 20. Hegedűs a háztetőn – Szokás és változás téma

Felkészítő: november 16, kedd, 18 óra

Feldolgozó: november 25, csütörtök, 18 óra
 

2021. december 6. Cseresznyéskert – Félelem és biztonság téma

Felkészítő: december 3, péntek, 18 óra

Feldolgozó: december 9, csütörtök, 18 óra
 

A felkészítők és feldolgozók helyszíne: a színház próbaterme
 

Csoportvezetők:

Keresztesi Polixéna, pszichológus

Kocsis Tünde, színházpedagógus
 

Jegyárak:

Az ESziK vagy isszák? programban való részvétel összköltsége 100 lej, ezt tartalmazza a 2 előadás jegyeinek árát, valamint a két felkészítőt és feldolgozót.

Egy-egy ESziK vagy isszák? programra külön is lehet jelentkezni. Ebben az esetben a Hegedűs a háztetőn és a köré szerveződő edukatív program 60 lej, a Cseresznyéskert és a köré szerveződő foglalkozásokon való részvétel 40 lejbe kerül.
 

A helyek száma korlátozott. Jelentkezési határidő: november 14, 16 óra.
 

Érdeklődés, jelentkezés a tunde.kocsis@huntheater.ro e-mail címen, avagy a 0743-341781-es telefonszámon.