2019. 10. 11

A gyergyószentmiklósi Kollokviumon a Concord Floral

A Sinkó Ferenc által rendezett Concord Floral október 13-án, vasárnap 17 órától a gyergyószentmiklósi XIII. Nemzetiségi Színházi Kollokvium keretében a Figura Stúdió Színház nagytermében lesz látható.

„A Nemzetiségi Színházi Kollokvium – mely kétévente kerül megszervezésre a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban – Erdély több évtizedes múlttal rendelkező multikulturális színházi fesztiválja. Alapkoncepciója, hogy találkozási lehetőséget biztosít a kisebbségi nemzetiségek színházainak” - vallják a fesztivál szervezői. A Kollokvium idei kiadására október 11-20. között kerül sor.

Sinkó Ferenc nem akar bármilyen plusz nézőpontot ráerőltetni a szövegre és implicit módon a nézőre sem, mint, amit a szerző belegondolt. Nehéz bármiről is azt állítani, hogy kötelező, azonban szerencsés lenne ezt az előadást felnőtteknek is megnézni: hívja csak fel bátran a figyelmet, hogy a gyerekkorúak élete egyrészt komplikált, másrészt sokkal több minden történik benne, mint amennyibe a külvilág számára betekintést engednek” – írja az előadás PulzArtos vendégszereplése után Kiss Bence.

Az előadás díszletét és jelmezeit Gábor Zsófia jegyzi, dramaturgja Sipos Krisztina, zene és videó: Iszlai József.

Az előadásban Albert Eszter, Balon-Ruff Andor, Dimény Kristóf, Geréb Csenge Ráhel, Jenei Deborah, Kerekes Ákos, Nițu-Mányoki Dániel, Rázmán Orsolya, Rus Bernadette, Sárosi Áron, Szabó Márk, Szőllősi Eszter, Török Boglárka, és Turós Ágnes 9-11. osztályos diákok lépnek színpadra.

Az előadás az Európai Színházi Unió (UTE) által kezdeményezett és az Európai Unió Kreatív Európa programja által támogatott projekt, a Digital Natives (Digitális bennszülöttek) keretében jött létre.

 

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott!