bilete online
24 ianuarie

NEGUȚĂTORUL DIN VENEȚIA

regia

Gábor Tompa

CRĂCIUN FERICIT ȘI LA MULȚI ANI!


19. 12. 2019

GÁBOR TOMPA PUNE ÎN SCENĂ RICHARD AL II-LEA ÎN TEATRUL „PESTI SZÍNHÁZ” DIN BUDAPESTA


18. 12. 2019

Poziția UTE privind situația actuală a teatrelor din Ungaria

Membrii Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) urmăresc cu îngrijorare situația actuală a teatrelor din Ungaria și măsurile legislative care încearcă să limiteze libertatea de exprimare artistică a artiștilor și să sporească influența și autoritatea de decizie a politicii asupra vieții teatrale. Membrii UTE denunță orice tentativă de a restrânge libertatea artistică și independența teatrelor. Suntem convinși că teatrul servește dialogul între națiuni prin punerea în valoare a libertății artistice și că nu tolerează niciun fel de influență de ordin politic. În același timp, Uniunea Teatrelor din Europa așteaptă de la membrii ei să ia atitudine fermă împotriva tuturor formelor ale presiunii politice exercitate asupra instituțiilor de teatru, indiferent de originea lor. Sperăm că situația din Ungaria va putea fi rezolvată pe calea dialogului rațional și a deciziilor responsabile, și că teatrul nu va fi un factor al dezbinării, ci mai degrabă un element unificator al culturii maghiare și europene.
 

Membrii Uniunii Teatrelor din Europa


11. 12. 2019

Susan Sontag pe scena Teatrului Maghiar de Stat din Cluj!


06. 12. 2019

UTE FEST la vremea bilanțului

Douăsprezece zile de teatru, șaisprezece trupe, douăzeci și șase de reprezentații și nouăsprezece întâlniri cu publicul sunt numerele cheie ale celei de-a 18-a ediții UTE Fest – Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa.
Festivalul, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, s-a desfășurat în perioada 19-30 noiembrie, iar publicul clujean a avut ocazia de a vedea spectacole din Germania, Luxemburg, Republica Cehă, Italia, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Portugalia, Rusia și România.


28. 11. 2019

Marcel Iureș și George Banu în dialog la UTE Fest!


25. 11. 2019

Silviu Purcărete, Michal Dočekal și Gábor Tompa la UTE Fest!

După periplul teatral de duminică, 24 noiembrie, prin universul lui Ibsen și a sa Nora pusă în scenă de Botond Nagy și prin lumea sfâșiată de vinovăție a lui August Strindberg din Intoxicație de la Teatrul Național din Luxemburg, la UTE Fest urmează alte trei zile de teatru intensiv.

20. 11. 2019

Spectacole din Italia, Grecia, Serbia și Portugalia prezente la Cluj!


18. 11. 2019

Începe UTE Fest 2019!

Marți, 19 noiembrie 2019, începe cea de-a 18-a ediție a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa. Organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, după o absență de 11 ani, UTE Fest reunește, în perioada 19-30 noiembrie, spectacole din Italia, Grecia, Serbia, Portugalia, Luxemburg, România, Bulgaria, Rusia, Republica Cehă, Ungaria, Germania.

Evenimentul debutează de la ora 19.00, în Sala Mare, cu premiera Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Mutter Courage și copiii ei de Bertold Brecht – Paul Dessau, în regia cunoscutului regizor Armin Petras. Spectacolul este realizat în coproducție cu Staatsschauspiel Dresden.


15. 11. 2019

Mutter Courage şi copiii ei, în regia lui Armin Petras, va deschide cea de-a 18-a ediție a UTE Fest


05. 11. 2019

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa va fi organizată la Cluj!


MAI MULT
■ ■ ■