Bilete online
Următorul spectacol

Fii bun până la moarte

Regia:

László Béres

11. 09. 2017


Spectacolul Julius Caesar la Festivalul de Arte Performative de la Seul


14. 09. 2017

concurs de proiecte pentru regizori tineri - update

Anunțarea rezultatelor finale ale concursului de proiecte pentru regizori tineri va avea loc joi, 21 septembrie în cadrul conferinței de presă organizată pentru prezentarea premierelor și programelor stagiunii 2017/2018. 

15. 08. 2017

Cortul teatrului într-un loc nou, la Zilele Culturale Maghiare din Cluj


04. 08. 2017

Iulius Caesar ovaționat la Festivalul de la Almagro

În zilele de 28 şi 29 iulie, spectacolul Iulius Caesar pus în scenă de Silviu Purcărete a fost prezentat la Festivalul de Teatru Clasic de la Almagro, ajuns la cea de-a 40-a ediţie. Publicul spaniol a avut pentru prima oară ocazia de a vedea o producţie în limba maghiară, compania din România fiind sigura invitată la acest festival.

La conferinţa de presă care a precedat prima reprezentaţie, directoarea festivalului, Natalia Menéndez, a afirmat: versiunea clujeană a piesei Iulius Caesar este una excepţională pentru că reuşeşte să demonstreze că frumuseţea poate fi regăsită atât în lucrurile bune cât și în cele rele.


27. 07. 2017

Teatrul Maghiar de Stat Cluj la Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Almagro, Spania!

Teatrul Maghiar de Stat Cluj participă pentru prima oară la Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Almagro, Spania, cu spectacolul
Julius Caesar de William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul este programat pe 28 și 29 iulie.

Ajuns la cea de-a 40-a ediție, Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Almagro este considerat unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale lumii. Festivalul se desfășoară în peste 25 de spații și prezintă atât spectacole care ilustrează epoca barocului european (drame elisabetane, piese franțuzești neoclasice sau texte scrise în epoca de aur a Spaniei) cât și spectacole din tradiția teatrului oriental (teatrul nō sau kabuki).

Localitatea Almagro se află la doar 200 km distanță de Madrid, în regiunea Castilia – La Mancha. Participarea Teatrului Maghiar de Stat Cluj la acest festival a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Institutul Cultural Român (ICR) prin ICR Madrid. Spectacolul Julius Caesar este singurul spectacol din România invitat la acest festival.

Julius Caesar a avut premiera în octombrie 2015. Rolul principal este interpretat  de Zsolt Bogdán, iar din distribuție fac parte: Miklós Bács, Gábor Viola, Szabolcs Balla, Emőke Kató, Enikő Györgyjakab, Csilla Albert, Balázs Bodolai, Áron Dimény, Loránd Farkas, Alpár Fogarasi, Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Róbert Laczkó Vass, Ervin Szűcs, Loránd Váta și János Platz.

18. 07. 2017

Actorul Miklós Jancsó (1946-2017) a trecut la cele veşnice

Actorul, profesorul şi scriitorul Miklós Jancsó a trecut în nefiinţă la vârsta de 71 de ani.

S-a născut pe 12 august 1946, la Cluj. A absolvit Liceul „Brassai Sámuel” din acelaşi oraş, în 1964, iar în 1968 este licențiat al Institutului de Teatru „Szentgyörgyi István” din Târgu-Mureş. S-a angajat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, unde a activat până în anul 2001.


05. 07. 2017

Două spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat Cluj la FNT 2017!


03. 07. 2017

S-au încheiat înscrierile pentru concursul dedicat tinerilor regizori

Vineri, 30 iunie, s-au încheiat înscrierile pentru concursul dedicat tinerilor regizori.
Programul, derulat în premieră de Teatrul Maghiar, a stârnit interesul multor regizori cu vârsta sub 35 de ani. Astfel, au fost depuse 31 de proiecte dedicate unor spectacole care ar urma să fie montate pe scena Teatrului Maghiar. Evaluarea proiectelor se va desfășura în timpul vacanței de vară, rezultatul final urmând să fie comunicat pe 15 septembrie.

30. 06. 2017

Teatrul Maghiar de Stat Cluj la sfârșit de stagiune!


27. 06. 2017

Un tramvai numit dorință – în închiderea stagiunii, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj


MAI MULT
■ ■ ■