Színházi világnap 2018

március 23.
19h00
Színházi vacsora
VIA Étterem
(Inocențiu Micu Klein, 6 szám)

Az idei színházi világnapot a Színházi vacsora nyitja a VIA étteremben. Az ünnepi menüt idén is Laczó Júlia állítja össze, kuktái Imre Éva, Dimény Áron, Orbán Attila és Albert Csilla lesznek. Felszolgál Jerovszky Tímea, Buzási András és Marosán Csaba, a hangulatért pedig Vindis Andrea felel, akit Incze Katalin kísér zongorán.
Az idei világnapi menü: az előétel juhsajt cukkiniba tekerve házi paradicsompürével, a főétel kacsakonfit vörösboros, mazsolás szósszal és gyömbéres zellerpürével, a desszert eperkehely mézeskrémmel és gyömbéres, bazsalikomos tejszínnel.
A vacsorára előzetes jelentkezés szükséges a contact@viarestaurant.ro e-mail címen vagy a +40 264 593 220-as és a +40 733 060 666-os telefonszámon. A részvételi díj személyenként 180 lej. A helyek száma korlátozott.
március 24.
15h00-18h00
Kulisszalátogatás
A színpadi háttérmunka titkait Kántor Melinda és Laczkó Vass Róbert tárja fel az érdeklődők előtt.
Jelentkezni lehet a krisztina.rado@huntheater.ro email címen.

15h00-18h00
Asztalitenisz-bajnokság
Szamos-part
Hiába esik a hó, mi nem hagyjuk porosodni a ping-pong asztalt! Várunk minden mozogni vágyót a lenti előcsarnokba, ahol ezúttal Salat Lehel veszi át a bíró szerepét! Ha elfáradtál, energiádat visszanyerheted egy kis szörppel, teával és zsíroskenyérrel. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

15h00-18h00
Bolhapiac - adománygyűjtés a XIV. Interkulti gyerektábor számára
Földszinti előcsarnok

18h00
Livingroom No.20 Viola Gáborral
Emeleti előcsarnok
„Gábor Vásárhelyen, a színpadon, jól emlékszem rá, úgy volt együtt a többiekkel, hogy mégis külön. Közösség mint választás, nem mint kényszer. Várunk mindenkit szombaton délután, beszélgetni Viola Gáborral arról, ami volt, és arról, ami van. Pillanatkép készül.” Bodolai Balázs
Laczó Juli főz, mellette Buzási András kuktáskodik. A zenéért felel: Szép Noémi Kriszta, Bajusz Gábor, Farkas Loránd, Kovács László, Váta Loránd és Gergely Elek.

20h00
Loose Neckties Society vs. Actor's Dzsem Session
koncert
Emeleti előcsarnok
A sepsiszentgyörgyi színészzenekar után most az udvarhelyi társulatot hívtuk ki egy koncert-párbajra. Két évvel ezelőtt nagyszerű volt a hangulat, idén se számítunk kevesebbre. Az izomláz garantált!
Loose Neckties Society: Bajusz Gábor, Balla Szabolcs, Farkas Loránd, Gergely Elek, Kató Emő, Kovács László, Váta Loránd, Viola Gábor
Actor’s Dzsem Session: Antal D. Csaba, Barabás Árpád, Dunkler Róbert, Esti Norbert, Pál Attila, Szűcs-Olcsváry Gellért, Tóth Árpád, Veres Lehel, Zakariás Zalán