22. 06. 2024

LA CLEMENZA DI TITO DE W. A. MOZART ÎN REGIA LUI GÁBOR TOMPA LA OPERA NAŢIONALĂ BUCUREŞTI

Sâmbătă, 29 iunie, la Opera Națională București va avea loc premiera națională a ultimei opere a lui Wolfgang Amadeus Mozart, La Clemenza di Tito, în regia lui Gábor Tompa și sub bagheta dirijorului Ábel Tompa. Este pentru prima dată când amândoi lucrează cu ansamblul Operei Naționale București, fiind totodată și prima lor colaborare împreună.

„Cred că în muzică, în recitative, în arii, se poate simți această sensibilă cunoaștere a profunzimilor sufletului omenesc, a femeii, bărbatului, a aspirației spre putere, a sufletului curat, a sincerității, a minciunii, a prieteniei, devotamentului față de cineva; toate tipologiile umane sunt diferențiate și scrise cu niște amănunte și detalii nemaipomenite în muzică și în situații” – Gábor Tompa.

Din echipa de creație fac parte: Adrian Damian – decoruri, Luiza Enescu – costume, Cristian Șimon– lumini, Daniel Jinga, Adrian Ionescu – maeștri de cor.

Opera va fi pusă în scenă cu două distribuții: în data de 29 iunie TITO va fi jucat de Bogdan Mihai, VITELLIA de Marta Sandu Ofrim, SERVILIA de Daniela Cârstea, SESTO de Liliana Istratii, ANNIO de Mihaela Ișpan, PUBLIO de Marius Boloș, iar pe 30 iunie, TITO va fi interpretat de Andrei Lazăr, VITELLIA de Rodica Ștefan, SERVILIA de Mădălina Barbu, SESTO de Florentina Soare, ANNIO de Adelina Cociobanu și PUBLIO de Damian Vlad.

Mult succes!