26. 05. 2021

Scripcarul pe acoperiș și Ferma animalelor în luna iunie, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

În luna iunie, spectatorii Teatrului Maghiar de Stat Cluj au ocazia de a vedea, pe lângă spectacolele din repertoriu, două muzicaluri mult așteptate: Spricarul pe acoperiș, după Sheldon Harnick, Jerry Bock, Joseph Stein și Ferma animalelor, după George Orwell.

Muzicalul de succes Spricarul pe acoperiș, pus în scenă de László Béres, spune povestea unei familii evreiești, chinuită de constrângeri și dorințe într-o epocă istorică tulbure, dar, mai ales, vorbește despre o lume în schimbare pentru care umanitatea, familia, credinţa şi solidaritatea sunt valori incontestabile.

Spectacolul este programat pe 30 mai și pe 2, 11 și 18 iunie, ora 19.00, în Sala Mare. Începând cu spectacolul din 30 mai rolul lui Motel Kamzolj este interpretat de Tamás Kiss, rolul lui Bielke de Eszter Román, iar din comunitatea bărbaților și femeilor evrei fac parte și actorii Zsolt Gedő și Edina Fodor.

De asemenea, în data de 3 iunie, de la ora 19.00, în Sala Studio, se joacă spectacolul-colaj (In)vizibil regizat de Leta Popescu. Textele sunt semnate de următorii autori: Dan Sociu, Andrei Doboş, Alexandra Pâzgu, Vlad Moldovan, Stelian Müller, Petro Ionescu și Raul Coldea, V. Leac, Ionuţ Chiva, Balázs Szálinger, Elena Vlădăreanu, Ferenc André, István Domonkos, Katalin Ladik, Benji Horváth, Alexa Băcanu.

După premiera care a avut loc în luna mai, muzicalul Ferma animalelor, pus în scenă de Zoltán Puskás, poate fi vizionat pe 4, 20 și 25 iunie, ora 19.00, în Sala Mare. Adaptarea romanului lui George Orwell este semnată de Róbert Lénárd, muzica fiind scrisă de Ervin Erős și Dávid Klemm.

Publicat în 1945, romanul satiric Ferma animalelor de George Orwell este de fapt o alegorie și o critică la adresa Uniunii Sovietice staliniste. Într-un context mai larg, romanul explorează modul în care o idee iniţial frumoasă și nobilă poate degenera într-o dictatură totalitară.

Spectacolul Porno – Povestea soției mele de András Visky, în regia lui Árpád Árkosi, se joacă pe 5 și 24 iunie, la ora 19.00, în Sala Studio.

Producția Nora de Henrik Ibsen, regizată de Botond Nagy, este programată pe 10, 19 și 27 iunie, la ora 19.00, în Sala Studio.

În zilele de 17 și 26 iunie, la ora 19.00, în Sala Studio, se joacă spectacolul Galoși de György Dragomán, pus în scenă de András Visky. Începând cu această stagiune, producția îi are în distribuție pe Eszter Román (Annamari) și pe Zsolt Gedő (Barta).

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Teatrului (între orele 10.00–14.00) sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.