16. 10. 2018

Au fost puse în vânzare biletele pentru Festivalul Internațional de Teatru Interferențe 2018!

În cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj în perioada 22-30 noiembrie, sunt invitate cincisprezece trupe de teatru din doisprezece țări din întreaga lume.

Ediția din acest an poartă subtitlul Război. Prin intermediul spectacolelor și a evenimentelor conexe care vor întregi programul celor nouă zile de festival, ediția din acest an își propune inițierea un dialog despre aniversarea celor 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial și despre diversele confruntări ale vremurilor noastre.

Publicul clujean va avea ocazia de a vedea producțiile unor creatori de renume internaţional precum Toni Servillo, Luk Perceval, Milo Rau, Eimuntas Nekrošius, Anna Badora, Gábor Tompa, Cezary Tomaszewski, Csaba Horváth, Balázs Benő Fehér, András Urbán, Attila Vidnyászky jr., Ilan Ronen, Adrian Sitaru, Klim Kozinsky, Marianne Pousseur & Enrico Bagnoli și Stathis Livathinos.

Unul dintre cele mai așteptate spectacole ale acestei ediții este Elvira prezentat de Piccolo Teatro din Milano şi regizat de Toni Servillo, cunoscut și ca protagonist al filmului-cult La grande bellezza. De asemenea, în cadrul festivalului spectatorii vor putea vedea un spectacol după Macbeth de William Shakespeare, pus în scenă de unul dintre cei mai importanți regizori de teatru contemporani, Luk Perceval. Compania de teatru Schaubühne din Berlin revine la Cluj cu producţia Compassion. The History of the Machine Gun semnată de Milo Rau. O altă prezenţă inedită a festivalului va fi și cea a cunoscutului regizor lituanian Eimuntas Nekrošius, cu spectacolul Sons of a Bitch

Programul spectacolelor poate fi accesat AICI, iar mai multe informații despre spectacole și evenimentele conexe vor fi disponibile în curând pe www.interferences-huntheater.ro.

Casa TIFF va găzdui și anul acesta dialogurile zilnice cu creatorii spectacolelor, programul evenimentelor conexe fiind completat de vernisaje, conferințe, lansări de carte și concerte.

Co-organizator: Fundația Corvineum.

Finanțatori: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Uniunea Teatrelor din Europa, Institutul Cultural Român, UNITER, Fondul Bethlen Gábor, Fundația Communitas, Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice.

Printre principalii parteneri ai festivalului se numără Casa TIFF, Casa Tranzit, Teatrul Național Cluj Napoca, Centrul de Cultură Urbană Casino, Goethe Zentrum | Deutsches Kulturzentrum Klausenburg, Eximtur, Toyota.

Pachetul Interferences Grand 2018 – care include bilete la cele opt spectacole prezentate în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj – poate fi achiziționat de pe site-ul www.biletmaster.ro, urmând ca din data de 29 octombrie să fie disponibil și la agenţia de bilete a Teatrului. Prețul pachetului promoțional este de 280 lei, spectatorii beneficiind de o reducere de 25% faţă de biletele cumpărate separat.

Biletele la toate spectacolele din cadrul Festivalului pot fi achiziționate de la agenţia de bilete a teatrului și on-line de pe www.biletmaster.ro.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul Festivalului!