15. 10. 2018

Spectacolul Îngeri în America revine pe scena Teatrului Maghiar

Spectacolul serial Îngeri în America I-II (Sfârșitul lumii e aproape și Perestroika) de Tony Kushner, regia Victor Ioan Frunză, revine pe scena Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în stagiunea 2018/19. Spectacolele sunt programate pe 20 și 21 octombrie, ora 18.00, în Sala Studio.

De asemenea, producția Îngeri în America I-II  face parte din selecția oficială Festivalul Național de Teatru din București și va fi prezentată în cadrul unui eveniment special, în transmisiune directă din Studioul Teatrului Maghiar de Stat. Evenimentul va avea loc pe 27 și 28 octombrie, de la ora 19.00. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Spectacolul Îngeri în America descrie America anilor ’80 aflată sub conducerea președintelui Ronald Reagan, în timpul izbucnirii epidemiei SIDA. Personajele reprezintă diferite minorități (gay, evrei, mormoni), accentul fiind pus pe latura lor umană. Piesa vorbește despre acea „mare trecere” pe care o trăiesc aproape toate personajele pentru a-și rezolva problemele de sănătate și de viață. Spectacolul a fost nominalizat la patru premii UNITER, iar Zsolt Bogdán a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Din distribuție fac parte actorii: Zsolt Bogdán, Péter Árus, Éva Imre, Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Emőke Kató, Szabolcs Balla și Tekla Tordai, iar scenografia este semnată de Adriana Grand.