Interpretat de
Csaba László
Aba Sebestyén
Csaba Szász / Csaba Pethő
regia
Aba Sebestyén
adaptare
Olga Barabás
scenografia
Beáta Sós
muzica
Tibor Cári, Csaba Szász
asistent de regie
Vanda Talán
director de imagine
Tina Török
regia tehnică
László Szakács
sufleur
Katalin Tóth
Pentru că, uneori, în teatru totul se leagă: producția premiată a spectacolului Am vrut să mă revolt cu voi, care a fost, de asemenea, în turneu prin festivaluri, a fost creată la momentul potrivit, în locul potrivit, cu materialul potrivit, datorită muncii dedicate a celei mai bune echipe de creație posibile. Emoționanta sursă literară, deja de succes la momentul lansării sale, este transformată în această seară într-o experiență teatrală emoționantă și provocatoare. Iar spectatorul încearcă în zadar să se distanțeze de evenimentele care au avut loc cu decenii în urmă într-o altă țară, căci experiența este atât de intensă încât este imposibil să scapi de ea pentru mult timp.
Le a diktatúrával! – Lázadni veletek akartam a Városmajorban [Jos cu dictatura! – Voiam să mă revolt cu voi la Városmajor], papageno.hu
Spectacolul este extrem de precis cu privire la cât de mult trebuie să înțelegem pentru a pricepe ceva cu adevărat: frica aparent nejustificată, dar extrem de legitimă a oamenilor, dorința de a trăi, conflictul româno-maghiar creat artificial care s-a infiltrat în sângele nostru, impulsul adolescentin care însoțește oportunismul, spiritul de aventură - și deziluzia adulților care este vândută drept înțelepciune.
Péter Demény: Lázadni veletek akartam [Voiam să mă revolt cu voi], Játéktér
Povestea este plasată în ultimele săptămâni ale dictaturii Ceaușescu. Autorul ne arată cele mai adânci și întunecate cotloane ale acestei perioade disperate prin ochii celei mai sensibile categorii de vârstă: adolescenții. Trei băieți, pe cale să absolve liceul, se revoltă împotriva penuriei vieții și încep o campanie anti-sistem. Deși motivele lui Péter, născut să se revolte, ale lui Zoli, un conformist măcinat între putere și prietenii săi, și Áron, în dezacord cu lumea, inclusiv cu el însuși, sunt destul de diferite, succesele inițiale sunt îmbătătoare pentru toți trei. Treizeci de ani mai târziu, la o reuniune de clasă, ei trebuie să facă față consecințelor reale ale acțiunilor lor. Pe măsură ce experiența istoriei se estompează, tot mai puțini oameni sunt interesați de ce s-a întâmplat și care sunt consecințele acelor evenimente, este important să vorbim din nou despre asta. Să ne amintim, să povestim, să ne gândim la asta. Să ridicăm o
oglindă.
Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Resurselor Umane și al Fundației Bethlen Gábor, având ca parteneri Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și AceTech.