Caesarean Section

Teatr ZAR, Polonia

Sala Studio

Femei: KAMILA KLAMUT / DITTE BERKELEY
Bărbat: MATEJ MATEJKA
și NINI JULIA BANG, ALESSANDRO CURTI, JAROSŁAW FRET, ALEKSANDRA KOTECKA, EWA PASIKOWSKA, SIMONA SALA, OREST SHARAK, TOMASZ WIERZBOWSKI
Manager de proiect: JAROSŁAW FRET
Colaboratol muzical: MARIANA SADOWSKA
Colaborator mișcare scenică: VIVIEN WOOD
Lumini: MACIEJ MADRY
Director companie: MAGDALENA MADRA
Coproducător: INSTITUTUL GROTOWSKI


Data premierei: 07 decembrie 2014

Titlul spectacolului este o metaforă a compulsiei sinucigașe și a forței involuntare ce ne trage înapoi de pe marginea prăpastiei. Spectacolul vorbește despre capacitatea cuiva de a prelungi viața celui care simte în vene cioburile de sticlă, dar care n-au ajuns încă la inimă.
Structura muzicală din Caesarean Section a fost dezvoltată din mai multe cântece polifonice corsicane, în care s-au introdus melodii bulgare, românești, islandeze și cecene. Subtila sa forță și energie se datorează compozitorului Erik Satie, care a descoperit că intensitatea poate fi transmisă prin fiecare sunet în parte. Această creație a fost masiv influențată de literatura Aglayei Veteranyi.
Proiectul a fost prezentat pentru prima dată la Florența, în mai 2007, ca parte a Festivalului Fabbrica Europa. Premiera a avut loc în decembrie 2007, la Institutul Grotowski din Wroclaw.  La Edinburgh Fringe Festival 2012 a obținut Premiul Total Theatre pentru Teatru Fizic/Vizual și Premiul Herald Angel.