Simon Stephens

Punk Rock


Sala mare

William Carlisle
Kálmán Varju
 
Lily Cahill
Adrienn Réti
 
Bennett Francis
Tamás Lengyel
 
Cissy Franks
Éva Bata
 
Nicholas Chatman
Zoltán Karácsonyi
 
Tanya Gleason
Adrienn Herczeg
 
Chadwick Meade
Péter Telekes
 
Dr. Richard Harvey
Géza D. Hegedűs
 
Lucy Francis
Eszter Barcza / Kinga Réthy

regia
Enikő Eszenyi
 
decorul
Anni Füzér
 
costumele
Réka Pintér
 
dramaturgia
Krisztina Kovács
 
lumini
Balázs Csontos
 
scenografie
István Krisztiáni
 
sufleur
Andrea Zsolnay
 
regia tehnică
Balázs Röthler
 
asistent de regie
Mónika Egyed

Data premierei: 09 mai 2012

O nouă fată soseşte într-o şcoală engleză: până acum, Lilly a călătorit din oraş în oraş cu părinţii săi. William, băiatul ciudat, retras devine ocrotitorul ei: o ajută cu sfaturi practice, o iniţiază în viaţa şcolii, o prezintă prietenilor: Bennett cel şmecher, Chadwick cel isteţ, Nicholas cel frumos, Cissy cea de gaşcă şi Tanya cea fricoasă. Lilly îşi găseşte locul repede, poate prea repede pentru William...
 
Între zidurile şcolii iubirea şi lupta pentru putere fac ravagii exact ca şi în lumea adulţilor. Elevii sunt forţaţi să se maturizeze prea repede: independenţa lor este de fapt singurătate, pierderea siguranţei, a inocenţei.
Piesa din 2009 se preocupă de o problemă care până acum nu a apărut în teatrele din Ungaria: vorbeşte despre conflictele şi problemele elevilor cu mult umor, dar cu o forţă şi sinceritate consternantă. În acest mod ajută la înţelegerea şi asimilarea unor întâmplări cum a fost tragedia din Norvegia.
 
Punk Rock nu este musical, totuşi muzica reprezintă un element important al întâmplărilor, fiindcă genul punk înseamnă pentru tineri expresia unui mod de viaţă, posibilitatea identificării.