Endurance


Sala Studio


Data premierei: 20 octombrie 2010
Compania: A.lter S.essio
Durata: 40 min
Concept, imagini, sunet, programare: Fabrice Planquette
Regie: Fabrice Planquette
Coreografie: Yum, Nelson Reguera, Gianni Joseph
Interpreţi: Yum, Gianni Joseph
Texte, voce: Arnaud Michniak
Costume: Yum, Fabrice Planquette
Tehnica video, imagini şi regie: Thierry Wilmort, Sophie Leconte
Lumini: Julien Dufour
Responsabil producţie: Diane  Lara
Administrare şi difuzare: Charlotte Auché
Producţie a Panem Et Circenses
Parteneri: Festival de Saint Riquier, Conseil régional de Picardie, DRAC Picardie, La Lune des Pirates, Maison de la Culture d'Amiens

Urmărind explorarea pierderii, încă o dată, ideea căderii şi a cursului este expusă într-o zonă nesigură. În reprezentaţie, într-un vid, două personaje îşi confruntă tehnicile şi scopurile. Corpurile desenează o topografie ce consistă din direcţii şi zone. Două suprafeţe de proiecţie, fondul şi primplanul care susţin imaginea şi textul. O reprezentaţie care oscilează între luptă şi joc, înaintea colapsului.
Este cineva care nu îşi mai poate aduce aminte ce gândea. Originea ideilor lui a devenit o realitate străină de sine. Textul care ne informează că pierderea se desfăşoară pe ecran, într-o manieră schimbătoare. O voce este auzită. Încearcă să redefinească un punct de start, o origine, pornind de la persoana însăşi. De unde se află el.

A.lter S.essio este o secţiune condusă de Fabrice Planquette ca director artistic din 1998. Fiecare proiect este rezultatul unei cercetări specifice, interdisciplinare şi interactive în cadrul echipei. Fabrice Planquette a lucrat în special ca designer de sunet şi compozitor în domeniul vast al muzicii experimentale, poeziei sunet, instalaţiei şi performance. I-a fost acordat grant-ul Villa Kujoyama din 2006, în Kyoto.