Vii la spectacol şi primeşti un extra burger

Stagiune CNDB - Dans contemporan la noul studio al Teatrului Maghiar de Stat Cluj

Sala Studio


Data premierei: 26 mai 2009

Concept, text şi coregrafie: Mihai Mihalcea
Interpreţi: Mihaela Sîrbu, Mihai Mihalcea
Muzica: Eartha Kitt, Josef Haydn, Kurt Dahle, Adolphe Adam, Jerome Soudan
Producţie: Solitude Project, 1999
„You come to see the show and you’ll get an extra burger!” este un anti-spectacol, după cum îl numeşte autorul său. Este o lucrare în perpetuă transformare, diferită de la o reprezentaţie la alta, lăsînd impresia unei repetiţii care are loc în faţa publicului. Autorul creează un remix permanent al conţinutului, amestecă fără reţineri planuri temporale şi sentimente de ultimă oră, şi încearcă să creeze un spaţiu propice pentru întrebări şi reflecţii lansate prin vocea actriţei Mihaela Sîrbu. Jucat în peste 6 limbi în festivaluri din Franţa, Germania, Polonia, Austria, Olanda, Portugalia şi Italia, „spectacolul” pune în centrul atenţiei confesiunea publică a autorului său, care se poziţionează critic faţă de problemele pe care le are în societatea în care trăieşte şi, mai cu seamă, în domeniul în care activează. Autorul ridică semne de întrebare în legătură cu arta dansului, balansînd permanent între dans şi ceea ce se află în spatele acestuia. Nu fără o notă de ironie, autorul se lasă purtat de subiectivismul său extrem, încalcă regulile şi convenţiile scenice, îi dezvăluie publicului amănunte despre culisele creării spectacolului şi despre evenimentele care i-au marcat formarea ca dansator.
Marie-Christine Vernay, scria în ziarul „Liberation” din 12 decembrie 2002: „Vii la spectacol şi primeşti un extra burger!” al românului Mihai Mihalcea este un spectacol inteligent, emoţionant şi plin de umor”.
Mihai Mihalcea a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, Secţia Coregrafie din Bucureşti. Timp de doi ani a fost dansator al Operei Comice din Berlin, iar ulterior a colaborat cu Compana Christian Trouillas din Paris. A studiat la în cadrul „Six Week School Program” (American Dance Festival, S.U.A.) şi a fost bursier al Pépinieres Européennes pour Jeunes Artistes din Paris. A predat cursuri de dans contemporan la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” şi a susţinut cursuri şi ateliere la Academia de Teatru din Iaşi, la Theatre International de la Cité Universitaire din Paris, Centre Chorégraphique National de Franche-Comte din Belfort, La Manufacture, Atelier du Rhin - Centre dramatique regional, Colmar şi la Tanzquartier Wien.
Din 1999 Mihai Mihalcea îşi desfăşoară activitatea artistică în cadrul Solitude Project. A dansat şi a creat spectacole şi lucrări coregrafice prezentate în Franţa, Germania, Italia, Austria, S.U.A., Portugalia, Polonia, Ungaria, Olanda, Belgia şi Slovenia. A fost artist în rezidenţă la Tanzquartie Wien, Centre naţional de la danse – Paris şi Hebbel Theatre Berlin. Prezenţa sa pe scenele internaţionale a fost remarcată în publicaţii ca: Le Monde, Berliner Zeitung, Paris-Match, Liberation, Danser, Ballet-Tanz International, La Republica, Dance Theatre Journal.
Din 2006 Mihai Mihalcea ocupă funcţia de director al Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti. Pentru proiectele pe care le-a derulat a fost nominalizat de Maison d’Europe et d’Orient – Paris pentru premiul „Paris-Europe 2006”. Pentru impunerea unui spaţiu cultural nou şi dinamic şi pentru deschiderea unei arte cu public specializat spre zone multiple ale culturii de azi, Mihai Mihalcea şi echipa pe care o conduce au adus Centrului Naţional al Dansului Marele Premiu al revistei
Cuvântul 2006.

Mihaela Sîrbu este actriţă. A absolvit Universitatea Bucureşti, specialitatea Germanistică şi Academia de Teatru şi Film, specialitatea Arta Actorului. După absolvire a jucat la Teatrul Evreiesc şi în proiecte independente, atît în Romania cît şi în Elveţia şi Germania. Bursieră a Institutului Goethe. Este lector universitar la UNATC şi a predat în Germania, la Athanor Akademie, condusă de prof. David Esrig. Este fondatoarea şi directoarea Teatrului Fără Frontiere în cadrul căruia a jucat şi regizat. Este de asemenea traducător de teatru, din limbile germană şi engleză.