Lansare de carte

La vorbă cu Vlad Mugur (3 volume) | Teatrul spaniol contemporan 2010-2020 | Revista Teatrul Azi - Numărul 12 / 2021

05 decembrie 2021

Foaier etaj

La vorbă cu Vlad Mugur (3 volume) – Antologie teatrologică de Florica Ichim

Volumul I dezvăluie personalitatea fascinantă a celui cunoscut drept Meşterul  –  un vizionar al scenei, un geniu al fabulaţiei, excepţional descoperitor de talente actoriceşti. O carte mustind de poveşti, iubiri (înainte de toate, pentru mama, Luiza Mugur, şi pentru soţie, actriţa Magda Stief), patimi, umori, temeri, superstiţii şi boli, epoci, întâlniri, triumfuri, prăbuşiri, măşti, personaje şi oameni.

Volumul II – Hamlet reprezintă o continuare firească şi necesară a primului volum biografic. La vorbă cu Vlad Mugur – Hamlet nu este doar o simplă documentare despre un spectacol-eveniment al teatrului românesc, ci şi o mărturie de recunoştinţă, admiraţie, onestă prietenie şi sinceră dragoste a persoanelor ale căror destine s-au intersectat – pe scenă, în sala de teatru şi în viaţă – cu personalitatea fermecătoare a lui Vlad Mugur, pe drept numit, unul dintre cei mai mari regizori români.

Volumul III al colecţiei este construit în jurul procesului de lucru definitoriu pentru creaţia lui Vlad Mugur: relaţia plină de umanitate şi sens dintre regizor şi actor.


Teatrul spaniol contemporan 2010-2020 – Selecție și traducere din limba spaniolă: Ioana Anghel

Antologia dramaturgiei spaniole contemporane, 2010-2020, constând într-o selecție de opt texte dramatice semnate de șase dramaturgi, are intenția de a propune spre lectură și montare piese de teatru care să reflecte dezbateri și momente ale societății contemporane, să aibă un grad ridicat de reprezentativitate scenică și să fie de o calitate literară incontestabilă.